İstanbul’un Fatih İlçesi’nin Vezneciler semtinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden polisler için Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu protestoların hedefi oldu.

Camide bulunan bir grup cenaze törenine katılan Kılıçdaroğlu’na “Yuh” ve “Katilsiniz siz” diye bağırdı.

Kendisine yönelik bu tepkinin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, dikkat çekici bir bilgiyi paylaştı.

CHP lideri, "Namaz sonrası, sürekli bağıran bir kişi, benim önümden geçerken bir kurşunu bana atmıştır" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Namaz sırasında sürekli bağıran bir kişi eski Cumhurbaşkanımızın, Başbakan'ın ve benim de önümden geçerken bir kurşunu bana atmıştır. Kurşun bu. Eğilip yerden almak istedik, arkadaşlar parmak izi nedeniyle kağıda sarıp aldılar. Birazdan bu kurşunu polise teslim edeceğiz.

“Bir kişi Cumhurbaşkanı'nın önünden, Başbakan'ın önünden, İçişleri Bakanı'nın önünden geçecek, kurşun atacak, beni ölümle tehdit edecek. Onun Feriştah'ı gelse beni durduramaz. Ben ülkem için canımı vermeye hazırım. Üzüldüğüm nokta, böyle bir olayın Emniyet'in önünde, onların organizasyonunda meydana gelmesidir. Bundan böyle kendi önlemimizi kendimiz alacağız, bakın o zaman ne oluyor. Bu ülke sahipsiz bir ülke değildir. Daha önce TOBB'da yaptığım konuşmada özgürlükçü sistemi, demokrasiyi, parlamenter sistemi savunmuştum. Bizim kanımızı dökmeden yapamazsınız demiştim. Şimdi bunun provaları yapılıyor, kimse şunu aklından geçirmesin.

“Bir kişi ölürüz bin kişi diriliz, kimse bizi yolumuzdan döndüreceğini düşünmesin.”