CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Köln´de Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan AABK Genel Başkanı Turgut Öker, Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermeyeceklerini ifade etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da çeşitli temaslarda bulundu. Köln´de Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu´nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu için istediği desteği bulamadı.

AABK Genel Başkanı Turgut Öker, Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin arkasından bir açıklama yaptı. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermeyeceklerini ifade eden Öker, “Kılıçdaroğlu’nun siyasi bir beklentisi var ise ve oy anlamında bir ziyaretse buradan beklediği desteği alamadı. Ama bu ziyarete biz başka bir misyon yükledik. Bugüne kadar Türkiye ‘den gelen siyasi parti temsilcileri buradaki inanç kurumları ve STK’ları kurumsal düzeyde ziyaret etmezlerdi, genel merkezlerine gelmezlerdi. Otel odalarına çağırırlardı. Bugün o anlamda doğru olan şey yapıldı. Bugünkü ziyaret sadece cumhurbaşkanlığı ile ilgili bir ziyaret değildi. Ondan önce alınan bir randevuydu. İçeride 10 ülkeden gelen federasyon başkanlarımız kendi ülkelerinde Alevilerin genel durumu ve kazanımlarıyla ilgili bilgiler verdiler.”

CHP’den daha cesur adımlar beklediklerini ifade eden Öter, "Biz bugüne kadar İhsanoğlu’nu Türkiye’nin demokratikleşmesi, özgürleşmesi mücadelesinde hiçbir alanda görmedik. Yani Türkiye’de ne azınlıkların, ne emek hareketinin verdiği mücadelede hiçbir katkısı olmayan içinde yer alamayan bir insanın sadece Ortadoğu’nun ihtiyacına göre gündeme alınmasını Türkiye’nin geleceği açısından olumlu bir adım olduğunu düşünmüyoruz" dedi.