Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Dağlık Karabağ sınır hattında yaşanan çatışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, Azerbaycan tarafının ateşkesi ihlal etmesini endişeyle karşıladıklarını açıkladı.

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, sivil kayıplara neden olan saldırıların kınandığı belirtilirken, Azerbaycan tarafına çatışmadan önceki konuma dönmesi çağrısında bulunuldu.

Kıbrıs Cumhuriyeti hükümeti adına yapılan açıklamada, Türkiye’ye de uyarıda bulunularak, durumu istikrarsızlaştıracak her türlü adımdan kaçınması istendi.

Bakanlık’tan yapılan resmi açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kıbrıs Cumhuriyeti hükümeti, Dağlık Karabağ sınırındaki gelişmeleri yakından takip etmekte ve Azerbaycan askeri güçlerinin ateşkesi ihlal etmesini endişeyle karşılamaktadır.

Yaşam kaybına, özellikle sivil kayıplara neden olan güç kullanımını kınadığımızı belirterek, Azerbaycan’ı ‘status quo ante’ye (çatışmadan önceki konum) dönmeye davet ediyoruz.

Sorunun barışçıl yolla çözümü dışında hiçbir alternatif yok ve Kıbrıs hükümeti bu konuda AGİT Minsk Grubu’nun üç eşbaşkanının üstlendiği rolün önemini vurgulamaktadır.

Aynı zamanda, durumun daha da istikrarsızlaştırılarak yaygınlaşmasına sebep olabilecek her türlü faaliyet ve açıklamadan uzak durması konusunda Türkiye’ye çağrıda bulunuyoruz.” (Demokrat Haber)