Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık köyünde bulunan Ayvalık Jandarma Karakolu’na 21 Ağustos 2015’te düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Yüzbaşı Ali Alkan’ın Osmaniye’deki cenazesinde sarf ettiği sözleriyle gündeme gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan, dün gece yayınlanan son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edildi.

Alkan, kardeşinin cenaze töreninde “Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar ‘çözüm’ diyenler neden şimdi ‘sonuna kadar savaş’ diyor” demişti.

Bu sözlerden sonra Alkan hakkında soruşturma başlatılmış ve uyarı cezası verilmişti.

“BU İŞ TAMAMEN ÇIĞIRINDAN ÇIKTI”

Yarbay Alkan, ordudan ihraç edilmesine Facebook hesabında tepki gösterdi:

“Hayatımın hiçbir döneminde FETÖ ile irtibatım olmamıştır, selam dahi vermedim ama yılardır bu örgütle beraber olanlar tarafından FETÖ’cü diye atıldım… Bu iş tamamen çığırından çıktı… Elbet sorulur hesabı.. Zulüm ile abad olanın sonu berbad olur…

“Gecenin bu saatinde hakkımda sorgusuz sualsiz işlem yapanlara sesleniyorum: Benim vicdanım rahat başımı yastığa koyup uyuyacağım… Ya siz zulüm sahipleri, rahat olacak mısınız…

“Sizden hakkımı almadan ve helak olduğunuzu görmeden ölmeyeceğim… Sonuna kadar mücadele… Allah belanızı versin… Aynı haksızlıklara uğramadan ölmeyin siz de.”