Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden polis ablukası ve operasyonlar nedeniyle emekçiler yarın iş bırakma eylemine gidiyor.

Konuya ilişkin KESK ve DİSK'e bağlı sendikaların temsilcileri Eğitim Sen 1 No'lu Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Genel İş Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Kızıltepe, Sur içinde yaşayan insanların eğitim, sağlık ve tüm yaşam hakları ihlal edildiğini belirterek, "Sur içinde 12 gündür eğitim, sağlık, kamusal ve hayati önem taşıyan hiçbir faaliyet yapılamamaktadır" dedi.

'FİİLİ SIKIYÖNETİM İLANINI ORTAYA KOYMAKTADIR'

Ramazan, "Sur içinde bulunan 4 eğitim kurumunun yakılması, tarihi yapılarının bombalanması, yakılması, abluka nedeniyle tüm esnafların kepenklerini kapatmak zorunda kalması ve bu baskılar ile amaçlanan sur içinin insansızlaştırılarak beraberinde daha büyük bir yıkım ve katliam tehlikesini barındırmaktadır.

13.12.2015 tarih ve saat 04.30 itibariyle ordunun ağır silahlar ve tanklarla sur içine girmesi, hevsel bahçelerinin asker ve tanklar ile çevrilmesi bizlerde bu kaygının güçlenmesine neden olmakla birlikte fiili sıkı yönetim ilanının da belirtisini ortaya koymaktadır" diye konuştu.

'HALKIMIZLA BİRLİKTE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun bir televizyon programında sağlık emekçilerinin çatışmalı alanlarda bir hafta nöbetçi kalabileceklerini söyleyerek savaşın daha da derinleşeceğinin bilgisini verdiğini hatırlatan Ramazan, "Son olarak Cizre ve Silopi ilçelerinde eğitim emekçilerinin şehri terk etmelerinin istenilmesi insan yaşamının birçok yerde tehlike arz ettiğinin somut olgusudur.

Bizler emekçiler olarak yaşanabilecek katliamlara karşı devam etmekte olan ablukanın kaldırılmasını tüm halkımız ile birlikte dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz" diye belirtti.