Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Hakkari Şubesi, 'Savaşa hayır' yürüyüşü düzenledi.

KESK Hakkari Şubeler Platformlu binası önünde bir araya gelen, Hakkari Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, HDP ve DBP yöneticilerinin de destek verdiği ’Savaşa hayır’ yürüyüşüne katılan KESK üyeleri, ellerindeki pankartlarla sık sık IŞİD ve AKP aleyhine slogan attı.

Belediye binası önüne gelen kalabalık adına Hakkari Şubesi Dönem sözcüsü Süleyman Aşkan tarafından basın açıklaması yapıldı. Aşkan, AKP’nin 13 yıllık iktidarı boyunca ülkenin demokratikleşmesi ve insanca bir yaşam için oyalama politikaları dışında hiçbir şey yapmadığını dile getirdi.

Aşkan, "AKP hükümetinin oyalama ve IŞİD terörünü destekleme politikaları bugün ülkeyi savaş, baskı, gözaltı bombardıman ve doğa talanı ile yüz yüze bırakmıştır. AKP iktidarı 13 yıl boyunca demokratik bir anayasa, demokratik yönetim yerine, ırkçı, mezhepçi politikalarla Ortadoğu’da savaşın artmasına, yoksul halkın ve emekçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi yerine hırsızlık, yolsuzluk, talan ekonomisi ile yandaşlarını zengin etmeye, adil ve eşit bir yargı yerine faili meçhullerle, iç güvenlik paketleri ile, maden cinayetleri, barbar ordusu IŞİD ile işbirliği yaparak ülkeyi her gün biraz daha kaos ortamına sürüklemektedir" dedi.

Aşkan, barış ve çözüm sürecinin devam etmesi için yerine getirilmesi gerektiğini belirttiği taleplerini şöyle sıraladı:

"Ortadoğu’da savaşın derinleşmesine neden olan tüm politikalardan vazgeçilmesini, Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını ve müzakerelerin bir an önce başlatılması gerekir. Ayrıca savaş politikaları ve askeri yöntemlerle hiçbir sorunun çözülemeyeceği, halkın meşru taleplerinin baskı ve yıldırmayla engellenemeyeceği ortaya çıkmıştır. Tüm toplumun baskı altında tutulduğu bir ortamda emekçilerin geçici hükümet ve yandaş sendikanın oynadığı oyunu kabul etmeyeceğini buradan bir kez daha haykırıyoruz. KESK bundan önce olduğu gibi bundan sonra da özgürlük ve emek mücadelesinde ısrarcı olacaktır." (Posta)