KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, Anayasa referandumunda KESK üyesi kadınlar olarak “hayır” diyeceklerini açıkladı.

Atasoy, “Ne giydiğimize, ne söylediğimize, kaç çocuk doğuracağımıza ve nasıl yaşayacağımıza dair fetva verenlere karşı hayır diyeceğiz. Bu anayasa paketine hayır demek için sadece kadın olmak yeterli" dedi.

Evrensel'de yer alan habere göre, KESK Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen konfederasyonunun Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, konfederasyonlarına üye kadınların Anayasa referandumunda “hayır” diyeceklerini açıkladı. Açıklamaya CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan da katıldı.

Atasoy,  kadınların Anayasa referandumunda “evet” demesi durumunda, kadınlara toplumsal yaşamın her alanında varlık şansı tanımayacak yeni bir cinsiyetçi rejimin inşa edilmiş olacağını söyleyerek, “Yüz yıllardır verdiğimiz mücadelemizin, kazanımlarımızın ve geleceğimizin tek kişinin insafına bırakılmasına rıza göstermeyeceğiz. Bugüne kadar yürüttüğümüz mücadele, benimsediğimiz ilkeler ve gelecek için taşıdığımız eşitlik ve özgürlük iddiamızın bize yüklediği sorumluluk gereği, diktatörlük yasasına hayır diyoruz” diye konuştu.

'HAYIR İÇİN KADIN OLMAK YETERLİ'

Atasoy, kadınların, sokaklarda ve meydanlarda özgürce dolaşması için; evde ve işte yaşanan çifte sömürünün katmerleşmesine, iş güvencelerinin ellerinden alınmasına karşı “hayır” demesi temennisinde bulunarak, “Sendikal haklarımıza ve örgütlenme özgürlüğümüze sahip çıkmak, kamunun tasfiyesine, kölelik şartlarında güvencesiz , esnek , cinsiyetçi çalışma rejimine 'hayır' diyoruz” dedi.

AKP iktidarı döneminde yöneticilerin kadınlar konusunda her şeye karıştığını ifade eden Atasoy, “Ne giydiğimize, ne söylediğimize, kaç çocuk doğuracağımıza ve nasıl yaşayacağımıza dair fetva verenlere karşı, homofobiye, transfobiye ve öldüren nefretinize karşı, bedenimize ve kimliğimize sahip çıkıyoruz” dedi.

Referandumda kadınların “hayır” demesi için AKP iktidarı döneminde kadınların karşılaştığı sorunların yeterli olduğuna dikkat çeken Atasoy, “Yaşamımıza doğrudan müdahale edilmek istendiğinde güçlü birliktelikleri oluşturarak püskürttüğümüz nice eril saldırıların en büyüğüyle karşı karşıyayız. Bu anayasa paketine hayır demek için sadece kadın olmak yeterli” şeklinde konuştu.