Adalet Bakanlığından görüşme talep eden KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, 156 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın acil tahliye edilmesini istedi.

İstanbul Tabip Odası'nda (İTO) düzenlenen basın toplantısında sendika ve odalar adına hazırlanan ortak açıklamayı okuyan TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP'nin darbeyle mücadele etmek için Türkiye'nin daha demokratik, laik bir ülke olması yolunda adımlar atması yerine 20 Temmuz'da OHAL ilan ettiğini hatırlattı. Tükel, bugüne kadar DİSK'e üye 2 bine yakın işçi, KESK'e üye 3 bin 942 kamu çalışanı, TMMOB üyesi 3 binin üzerinde mühendis, mimar ve şehir plancısı ile 3 bin 315 hekimin ihraç edildiği bilgisini verdi.

Gülmen ve Özakça'nın kendilerine aktardıkları bilgileri de paylaşan Tükel, Gülmen ve Özakça'nın şu anda Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüs Hastanesi'nde olduğunu belirterek, "Bahçeye açılmayan, yukarıda demir parmaklıklı pencereleri olan bir odaya refakatçileri olmadan yerleştirilmişlerdir. Bu durum düzetilmeli, yanlarına refakatçileri alınmalı ve bahçeye açılan havalandırmalı odalara alınmalıdır" dedi.

Gülmen ve Özakça'nın acil bir şekilde tahliye edilmesi gerektiğini belirten Tükel, "OHAL kaldırılmalı, KHK'ler iptal edilmeli, haksız hukuksuz ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ve kamu çalışanları görevlerine iade edilmelidir" dedi.

ADALET BAKANLIĞINA GÖRÜŞME TALEBİ

Tükel'den sonra söz alan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Gülmen ve Özakça'nın durumuna ilişkin Adalet Bakanlığı'na randevu talep ettiklerini, ancak şu ana kadar herhangi bir cevap kendilerine verilmediğini söyledi.

‘İŞİMİZİ GERİ İSTİYORUZ’ EYLEMİ 276’NCI GÜNDE

Bu arada Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın başlattığı açlık grevi eylemi 156’ncı gününde devam ediyor. Hem zorla Sincan Kampüs Cezaevi Hastanesi’nde tutulan Gülmen ile Özakça’ya destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine dönmek isteyen kamu emekçilerinin başlattığı “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 276 gündür aynı yerde sürdürülüyor.

Her gün olduğu gibi bugün de bir araya gelen destekçiler, Ankara Yüksel Caddesi'nde bulunan ve polis tarafından abluka altına alınan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak üzere Konur Sokak’ta toplandı. Polis, destekçilerin İnsan Hakları Anıtı’na ulaşmalarına engel oldu.

“Nuriye ve Semih’in açlık grevi eylemi 156’ncı gününde Nuriye ve Semih serbest bırakılsın” yazılı pankart açan eylemciler, Konur Sokak ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği yerde “Nuriye Semih onurumuzdur” ve “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” şeklinde slogan atmaya başladı. Polis destekçilerin sesleri duyulmasın diye defalarca uzaklaşmaları yönünde megafonla anons yaptı. Protestolarını sürdüren eylemciler, polis tarafından itilerek, Konur Sokak'tan uzaklaştırıldı. (Kaynak: Dihaber)