Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından, hapishanelerde Kürt siyasi tutukluların sürdürdüğü açlık grevine dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yapıldı.

Diyarbakır'da Ofis ACZ Plaza önünde yapılan açıklamada, AKP Hükümeti sorumlu davranmaya çağırıldı.

Açlık grevlerinin 60. günündeyiz. Talepler karşılansın, ölümler durdurulsun” pankartının açıldığı eylemde sık sık, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur”, “Bijî berxwedana zindana” sloganları atıldı.

AKP HÜKÜMETİ SORUMLU DAVRANMAYA DAVET EDİLDİ

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Necati Pirinççioğlu, açlık grevlerinin 60. gününde olduğunu, kritik günlerde olduklarını, her an ölüm haberleri alınabileceği kaydedildi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ve AKP Hükümetinin soruna ciddi yaklaşmamasını eleştiren Pirinççioğlu, bu süreçte tek can kaybı olmadan açlık grevlerinin sonlandırılmasının insani ve vicdani bir sorumluluk olduğu kaydedildi.

AKP Hükümetini, geçmişte yaşanan acıların tekrarlanmaması için sorumlu davranmaya davet eden Pirinççioğlu, tüm kamuoyunu, taleplerin karşılanması ve ölümlerin durdurulması için dayanışmaya çağırdı.

'GRUP AÇLIK GREVİNDEKİ DTK'LİLERİ ZİYARET ETTİ'

Basın açıklaması dolayısıyla Diyarbakır Polisi, Ofis semtinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Basın açıklamasının ardından Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasında açlık grevi yapan DTK Daimi Meclis üyeleri ve milletvekillerini ziyaret etmek için yürüyüş düzenlemek isteyen gruba polis izin vermedi. Yaşanan tartışmanın ardından barikatı aşan grup DTK binasına sloganlarla geldi.

Açlık grevindekileri ziyaret eden grup, başarı dileklerini iletti. (etha)