Türkiye ile sınırı olan Suriye'nin Keseb kenti, Mart ayında El Nusra ve birlikte hareket eden diğer silahlı grupların eline geçtikten sonra bugün yeniden Suriye ordusunun kontrolüne geçti.

Silahlı gruplara yakın kaynaklara göre El Nusra bölgeden çekildi. Devlet kaynakları ise çok sayıda silahlı grup üyesinin öldürüldükten sonra, Keseb'in ordu güçlerinin denetimine geçtiğini belirtiyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, "El Nusra Cephesi ve İslami tugaylara bağlı savaşçıların çoğunluğu Keseb'den çekilerek, arkalarında sınırlı sayıda savaşçı bıraktı" dedi.

Suriye Devlet Televizyonuna göre, ordu bugün Türkiye ile stratejik bir sınır kapısı yakınında bulunan Keseb'in denetimini ele geçirdi. Devlet Televizyonu, "Ordu birlikleri, çok sayıda teröristi öldürükten ve silahlarını imha ettikten sonra Lazkiye vilayetindeki Keseb kentinde güvenliği ve istikrarı sağladı" dedi.

Ermenilerin çoğunlukta olduğu Keseb, Türkiye ile olan sınırda bulunuyor. 21 mart günü El Kaide bağlantılı güçlerin kente baskın düzenlemesi sonucu, kent boşalmıştı. Bu saldırıdan Türkiye sorumlu tutulmuştu. El Kaideli güçlerin Türkiye üzerinden Keseb'e girdiği suçlaması yapılmıştı. (ANF)