Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Özbaşağaoğlu köyü yakınlarında yapılan kazılarda 3 kişinin kemikleri üzerlerindeki giysilerle birlikte bulundu. Kazıda hazır bulunan yakınları ölen üç kişiyi giysilerinden teşhis etti.

Güçlükonak ilçesine bağlı Ozbaşağaoğlu köyünden 'PKK'ye yardım ettikleri' iddiasıyla korucu ve askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra öldürülen 5 kişi için köy yakınlarında yapılan kazılarda 3 kişinin kemikleri üzerlerindeki giysilerle birlikte bulundu.

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan iki savcı, avukatlar ve kayıpların yakınlarının da hazır bulunduğu kazı çalışmalarında 3 kişinin kemikleri bulundu.

Kazı çalışmalarında bulunan aileler, ölenleri üzerlerindeki giysilerden tanıyarak, öldürülenlerin Sait Şen, Beşir Başkök ve Abdullah Güler olduğunu teşhis etti. Kayıp yakınlarından DNA testi için kan örnekleri alındı. Bulunan cesetler kimlik belirlemesi ve DNA testinin yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Kazı çalışmalarına öldürülen iki köylünün bulunması için devam edileceği öğrenilirken, kazı izni için Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bölgenin dağlık alan olması nedeniyle izin vermesi bekleniyor.

5 kişinin köyden korucular ve askerlerle birlikte gözaltın alındıktan sonra kırsal alanda kurşuna dizilerek öldürüldükleri, 3'ünün cesedinin bir yere, ikisinin ise ayrı yere gömüldükleri bildirildi.