Diyarbakır’da 21 Mart Newroz günü öldürülen ve “canlı bomba” denilen Kemal Kurkut ile ilgili  iddianame tamamlandı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre savcı, Kurkut’u vuran polis memuru Y.Ş.’nin “olası kastla adam öldürme” suçundan müebbet hapisle yargılanmasını istedi. 

21 Mart Newroz günü sabah saatlerinde Malatya’dan Diyarbakır’a gelen ve Newroz Parkı’na çıkan Evrim Alataş Caddesi üzerinde vurularak öldürülen, daha sonra da dönemin Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy tarafından “canlı bomba” olarak duyurulan Kemal Kurkut öldürülmesi ile ilgili iddianame tamamlandı. 

NE OLMUŞTU? 

Diyarbakır'da 21 Mart günü düzenlenen Newroz'a katılmak için alana gelmeye çalışırken polis tarafından vurularak öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut için Diyarbakır Valiliği olayın ardından “’Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim’ diyerek elindeki bıçakla alana koştuğu için canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden müdahale edilmiştir” açıklamasını yaptı.
 
Ancak vurulma anına dair dihaber’in ortaya çıkardığı fotoğraflarla elinde bıçak ve yarı çıplak vaziyette kontrol noktasında polislerle tartışan Kurkut’un daha sonra noktayı geçerek koşmaya başladığı ve polisin o sırada açtığı ateşle yaşamını yitirdiği anlaşılmıştı.

Vali Aksoy fotoğrafların ardından gazetecilerin sorusu üzerine, “üzüntülü” olduğunu söylemekle yetindi. 

Fotoğrafların yayınlanması ardından Y.Ş. ve O.M. isimli polisler gözaltına alındı. O.M. savcılık tarafından serbest bırakılırken, Y.Ş. tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkeme adli kontrol şartıyla Y.Ş’yi serbest bıraktı. Savcı serbest bırakılan polisin tutuklanması için itirazda bulundu; ancak hakimlik reddetti.