Kürdistan Bölge Başkanı ve KDP Genel Sekreteri Mesud Barzani’nin talimatı üzerine KDP Şengal Örgütlenme Bürosu Sorumlusu Serbest Bapiri görevinden alınarak partiden uzaklaştırıldı.

IŞİD’in Şengal bölgesini işgal ederek binlerce insanın yerinden yurdundan edilmesine ve katledilmesine neden olan trajedinin ardından Barzani bir inceleme komisyonunun kurulup  sorumluların tespit edilmesini istemişti.

Konu hakkında Basnews’e konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Şengal Örgütlenme Bürosu’ndan bir yetkili, yapılan soruşturma ardından, bu trajediden birinci dereceden sorumlu bulunan Şengal Örgütlenme Bürosu Sorumlusu Serbest Bapiri’nin Kürdistan Bölge Başkanı ve KDP Genel Sekreteri Mesud Barzani’nin talimatıyla görevden alınarak partiden uzaklaştırıldığını belirtti.

Yetkili görevden uzaklaştırılan Bapiri’nin yerine Seid Bedeli’nin getirildiğini de sözlerine ekledi. 

HALK PEŞMERGEYE TEPKİLİYDİ

IŞİD'in Şengal'i kuşatması ve kısa süre içerisinde ele geçirmesi ile başlayan Ezidi katliamında KDP'ye eleştiriler yöneltilmiş; Şengal'den çıkmak zorunda kalan birçok Ezidi Kürt, Peşmerge'nin kendilerine sahip çıkmadığını ve kenti terk ettiğini bildirmişti. Şengal'in IŞİD'in eline geçmesiyle çekilen Peşmerge'nin yerine kısa süre içerisinde Rojava'nın silahlı gücü YPG gelmişti.

Şengal dağlarına kaçan halkın IŞİD'e karşı güvenliğini sağlamaya çalışan YPG, 20 bin Ezidi'yi kurduğu güvenlik hattı üzerinden de Rojava'ya göndemişti.