KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yaptığı açıklamada, polise daha geniş yetkiler vererek toplumsal hak taleplerine yönelik eylem ve girişimlerde 'baskı'yı arttıracak "Terörle Mücadele Yasası"na işaret ederek, yasaya başta demokratik siyasal güçler olmak üzere, tüm toplumun karşı çıkması gerektiğini söyledi.

"Terörle Mücadele Yasası"nın daha da baskıcı hale getirilmesine karşı direnişe geçme çağrısı yapan KCK, "Terörle Mücadele Yasası’nın kaldırılması beklenirken yasanın daha faşist karaktere büründürülmesi Kürt halkına ve demokrasi güçlerine karşı açılmış bir savaş olmaktadır. Bu açıdan daha fazla baskı ve tutuklama anlamına gelen bu yasaya karşı toplumsal siyasal mücadele yükseltilmelidir” dedi.

"AKP hükümetinin gösterilere saldırarak onlarca insanı öldürme pratiği yeni değildir. 2006 yılında halkın gösterileri karşısında Başbakan Erdoğan ‘kadın da olsa, çocuk da olsa gereğini yaparız’ demiş, arkasından çoğu çocuk yirmiye yakın Kürt insanı katledilmiştir," denilen açıklamada, yeni yasaya işaret edilerek, "Her gözaltına alma girişimine karşı direnilmeli ve bu direniş sadece bir ilçe veya ille sınırlı kalmamalı tüm Kürdistan ve Türkiye'ye yayılmalıdır," denildi.

"KCK OPERASYONLARINDAKİ HATALARA DÜŞÜLMEMELİ"

ANF'de yer alan açıklamada, "Halk tutuklamalara karşı koymalı, tutuklanmak istenenler de güvenli alanlara gitmelidir. KCK operasyonlarında yapılan hatalara düşülmemelidir. Ne polise ne mahkemeye gidilmelidir," denildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"Devlet ve hükümet, yeni yasanın Kürtlere karşı bir savaş açma olduğunu, buna karşı Kürt toplumunun, demokrasi güçlerinin ve Özgürlük Hareketi'nin direneceğini de bilmelidir."

"SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN CİDDİ ADIMLAR ATILMALI"

KCK açıklamasında, TSK'nın Hakkari'deki hava saldırısı hatırlatılarak, PKK'ye yönelik saldırının zeminin hazırlandığı savunulurken, hükümete  bu yönlü psikolojik savaşı bırakma çağrısı da yapıldı: "Türk devleti şiddetli bir çatışma dönemi açmak istemiyorsa bu tür yasalar çıkarmaktan vazgeçmeli, derhal Kürt sorununun çözümü için ciddi adımlar atmalıdır."