KCK Eşbaşkanlığı, “YPG ve YPJ’nin başarısı sadece Cizire kantonu ile Kobani kantonlarının buluşması değildir; aynı zamanda Suriye halklarının buluşmasıdır” dedi.

İMC'de yer alan habere göre, Tel Abyad’ın IŞİD’den kurtarılmasıyla ilgili kutlamalar devam ediyor. Irak Kürdistan Bölgesi’nde coşku karşılanan kurtarmayla ilgili KCK Irak Kürdistan Bölge Başkanlığı da, bir açıklama yaparak kuruluşu, ‘Suriye halklarının buluşması’ olarak niteledi.

Irak Kürdistan Bölgesinde IŞİD’in geçen yıl saldırdığı Mahmur Kampı’nda Tel Abyad zaferi coşkuyla kutlandı. Mahmurluların kutlamaları gece geç saatlere sürdü.

SÜLEYMANİYE’DE KUTLAMA

Süleymaniye kentinde de kutlamalar vardı. Azadi parkında bir araya gelen yüzlerce kişi Tel Abyad zaferini halaylarla kutladı.

Cizire kantonu eşbaşkanları, kutlama mesajı yayınladı ve “İnsanlık düşmanlarına karşı kazanılmış tarihi bir zaferdir” diye belirtti.

KCK’DEN AÇIKLAMA

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı da yazılı açıklama yaparak, “YPG ve YPJ’nin başarısı sadece Cizire kantonu ile Kobani kantonlarının buluşması değildir; aynı zamanda Suriye halklarının buluşmasıdır” denildi.

TÜRKİYE’YE MESAJ

KCK, Türkiye için en doğru politikanın Rojava devrimi ile barışarak, içeride ve dışarıda yeni bir politik dönem başlatmak olduğunu söyledi.

IKYB’DEN AÇIKLAMA

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı (IKYB) da resmi web sayfasında yayınladığı mesajda, “Bu başarı, IŞİD ve insanlık düşmanlarına etkili bir darbedir” denildi.