KCK, Sivas katliamının yıldönümü mesajında Alevilerin artık bir parti ile değil, Kürtler, kadınlar, ekolojistler ve benzer hareketlerle aynı blokta bulunduğunu bildirdi.

KCK “İnanç ve Azınlıklar Komitesi” yayınladığı mesajda, geçmişte Alevi toplumuna karşı yapılan haksızlıklardan dolayı onlardan özür dilemenin kaçınılmaz hale geldiğini bildirdi.

AK Parti hükümetinin ise, samimi davranarak bunu yapmak yerine, Alevileri devlete bağlamanın gayreti içerisine girdiğini kaydeden KCK, “AKP Hükümeti Alevileri devletin içine çekerek yok etmeye çalışmıştır. Alevi toplumunun, asla devlet içerisine girme ve kendi özünden uzaklaşma pahasına devletten pay alma gibi bir talebi olmamıştır. Aleviler her zaman, devletin tüm inançlar alanından el çekmesi gibi, ilkesel değerdeki bir demokratik tutum içerisinde olmuştur. Alevi toplumu, yıllardır kendilerini boş vaadlerle oyalayan CHP’den uzaklaşmış ve çeşitli düzeylerde kendi demokratik örgütlenmesini gerçekleştirmiştir. Aleviler artık Türkiye ve Kürdistan’da gerçek demokrasi mücadelesini veren Kürtler, Kadınlar, Ekolojistler ve benzeri hareketlerle aynı blokta yer almıştır” dedi.

Açıklamada ayrıca özgürlük mücadelesinin sadece Kürtlerin değil, Alevilerin, Ezdilerin, Asuri, Ermeni, Süryani ve diğer halk ve toplumsal kesimlerin mücadelesi olarak görüldüğünü, çözümün de tüm bu toplumsal kesimlerin hak ve taleplerinin karşılandığı bir süreç olacağı belirtildi. (Vatan)