Fransa’nın başkenti Paris’te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in suikast sonucu öldürülmesinin ardından KCK bir açıklama yayınladı.

KCK saldırıdan uluslararası arka planı olan 'Türk Gladyosu'nu sorumlu tutarken, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in ve Türkiye basınının, "iç hesaplaşma" söylemlerini de "hedef şaşırtmak" olarak nitelendirdi.

"ÖRGÜTLÜ, PLANLI VE ÇOK USTACA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ"

Sakine Cansız'ın bilinçli olarak hedeflendiği söylenilen açıklamada, "bu katliam örgütlü, planlı ve çok ustaca gerçekleştirilmiştir. Olayın gerçekleşme biçiminden, bu katliamın uluslararası düzeyde yetkinleşmiş profesyonel güçler tarafından gerçekleşmiş bir katliam olduğu anlaşılmaktadır," denildi.

KCK, saldırıyı, "Kürt halkı üzerindeki sömürgeciliğin sürdürülmesinden yana olan ve Kürt halkına dönük kirli amaçlar taşıyan çevrelerin tertipleyip uyguladığı bir katliam," olarak nitelendirdi.

"'İÇ HESAPLAŞMA' NİTELEMESİ DİKKAT ÇEKİCİ"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in haberi “iç hesaplaşma” olarak nitelendirmesinin dikkat çekici olduğunu söyleyen KCK açıklamasında,  sürekli olarak 'provokatif girişimlerin olabileceğinin' dillendirilmesinin de dikkat çekici diğer bir yan olduğu söylendi.

"TÜRK GLADİOSU'NUN İŞİ"

KCK'nin açıklaması devamla şöyle:

"Bu olsa olsa, uluslararası arka planı da olan Türk Gladiosu’nun işi olabilir... Türk tarafının, özellikle de bazı arkadaşlarımızın ismini vererek, bunun bir iç hesaplaşma sonucu gerçekleşmiş olduğu varsayımı büyük bir çarpıtma ve yalan olduğu gibi, halkımıza ve hareketimize karşı yapılan büyük bir saygısızlıktır."

"OLAY AÇIĞA ÇIKARILMALI"

Açıklamada "Fransa Devleti’ni Paris’in orta yerinde işlenen bu alçakça cinayeti hiçbir tereddüde kapılmadan açığa çıkarmaya çağırıyoruz. Bu olayın açığa çıkarılmamasının, Fransa hükümetini ve Avrupa hukukunu gölge ve töhmet altında bırakacağını özellikle vurgulamak istiyoruz," denildi.