KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “IŞİD, şu anda Kürt düşmanlarının kullanmak istediği bir maşa örgütüdür.Kürt düşmanlığında öncülük yapan Türk devleti, Kürt düşmanlığında IŞİD’le ittifak yaparak her yerde Kürtleri sindirmek istemektedir” ifadeleri kullanıldı.

IŞİD’in dün Mahmur’da düzenlediği intihar saldırısında, 10 peşmerge ve 2 sivil hayatını kaybetti.

Türkiye ve IŞİD’in ittifak içinde olduğu ifadelerine yer verilen KCK’nin açıklaması şu şekilde:

“BaştaTürk devleti ve ittifak içinde olduğu devletler tarafından beslenen DAİŞ faşist çetelerinin dün Maxmur’a saldırarak, 10 peşmerge ve 2 sivili şehit ettiğini, onlarcasını da yaraladı.Bu saldırıda şehit düşen peşmerge ve sivillerin ailelerine bağ sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

IŞİD, Kürt düşmanlığını başta Rojava olmak üzere her yerde Kürtlere saldırarak göstermiştir. IŞİD, İslam maskesi takmış şovenist, milliyetçi, faşist bir örgüttür. Kürt düşmanlığında öncülük yapan Türk devleti, Kürt düşmanlığında IŞİD’le ittifak yaparak her yerde Kürtleri sindirmek istemektedir.

IŞİD, şu anda Kürt düşmanlarının kullanmak istediği bir maşa örgütüdür. Bu gerçeklik tüm Kürt parti ve örgütlerinin IŞİD'e karşı ortak hareket etmesini gerektirmektedir. Şengal, Rojava ve Başurê Kurdistan’da gerçekleştirdiği katliamlar, bu faşist güce karşı hemen ortak cephe kurulmasını ve harekete geçilmesini zorunlu kılmaktadır.

IŞİD gericiliği ve faşizminin bulunduğu her yer Kürt açısından ölüm demektir. IŞİD’in tek ideolojisi vardır; o da Kürt düşmanlığı ve mezhepçiliktir. Milliyetçilik ve mezhepçiliği birleştirerek insanlık dışı bir çete haline gelmiştir. AKP iktidarı milliyetçilikle mezhepçiliği birleştirerek nasıl ki gerici Kürt düşmanı faşist bir güç haline gelmişse, aynı zihniyete sahip IŞİD de Kürt düşmanlığında AKP ile yarışmaktadır. IŞİD ile AKP aynı zihniyette şekillenmiştir. IŞİD’in dayanağı AKP, AKP'nin dayanağı IŞİD’tir.

IŞİD, Başurê Kurdîstan içindeki siyasi ve ekonomik krizi, Başurê Kurdîstan ile Irak hükümeti arasındaki sorunları, Irak içinde yaşanan siyasi çelişkileri fırsat bilerek Maxmur’a saldırmıştır. Böylece IŞİD'e karşı ortaklaşacak ittifakı engellemeye ve ömrünü uzatmaya çalışmaktadır. Bu açıdan Kürt parti ve örgütleri arasında IŞİD'e karşı ortak tutumunun geciktirilmeden geliştirilmesi önemlidir.

Şengal Savunma Birlikleri’nin, gerillanın ve peşmergenin içinde olacağı ortak bir komutanlık Irak ordusuyla birlikte IŞİD'i kısa sürede yenilgiye uğratacaktır. Peşmerge, Şengal Savunma Güçleri ve gerilla ortak hareket ettiğinde IŞİD’in bu güçler karşısında dayanması mümkün değildir. IŞİD, Kürtlerin birleştiğini gördüğü anda Kerkük ve Maxmur çevresinden kaçacağı gibi, Musul’daki sonu da yakınlaşacaktır.

Maxmur’da şehit düşen peşmerge ve halkımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek hemen ortak bir komutanlık kurmaktan geçmektedir. IŞİD’in saldırılarını önleyecek, Kürdistan'a yönelik her türlü saldırı tehdidini ortadan kaldıracak en önemli adım; peşmerge, gerilla ve YBŞ’nin ortak hareket etmesi olacaktır. Bu gerçekleştiğinde Kürdistan'ı tehdit eden IŞİD belasından kısa sürede kurtulmak mümkün olacaktır.

Başurê Kurdîstan halkına ve hükümetine bir daha başsağlığı diliyor, halkımıza yönelecek saldırılar karşısında Özgürlük Hareketimiz ve gerillamızın yanlarında olacağını bir daha vurguluyoruz.”