KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Lice’de dün meydana gelen, karakol protestosu sırasında halka açılan ateş sonucu 1 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaraladığı olayla ilgili açıklama yaptı.

ANF'ye göre, saldırıda yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın ailesine başsağlığı dileyen KCK, sürecin doğru temelde ilerleyebilmesi için üzerlerine düşen görevleri yaptıklarını, ancak Türk devleti ve hükümetinin üzerine düşen görevleri yerine getirmekte ketum davrandığını söyledi.

'ÇÖZÜMDEN RAHATSIZ OLANLARA ZEMİN SUNULMAKTADIR'

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, “Halkların kardeşliği yolunda halkımızın attığı adımların karşılığı, Kürdistan doğasının imhası, Kürt siyasetçilerinin ve onurunu savunan Kürt yurtseverlerinin zindanlara atılması ve bütün bunlara ‘Êdî Bes e!’ diyen Medeni’lerin katledilmesi olmaktadır” dedi.

Tüm bu yaşananların bir yandan Kürt halkının belleğindeki ‘acaba’ sorularını gündemleştirdiğini söyleyen KCK, açıklamasına şöyle devam etti: “Diğer yandan ise özellikle de sorunun çözümünden rahatsız olan kesimlere ortamı bozmak için zemin sunmaktadır. AKP hükümetinin atmadığı her adım süreci sarsmak isteyenlere yeni şanslar tanımaktadır. Bu temelde halkın en demokratik haklarından birisi olan yürüyüşlere bile saldırılmakta, insanların evleri ve köyleri gece yarıları taranmakta, gencecik insanlar ülkenin herhangi bir yerinde şehit edilebilmektedir.”

DERSİM'DEKİ KÖY BASKINI

Dersim’deki köy baskının da hatırlatıldığı açıklamada, “Önceki gün Dersim’in Kanoğlu Köyü’ne dönük kontra birliklerin yapmış olduğu saldırının toplumda bıraktığı izler daha taptazeyken, dün Lice’nin Kayacık Köyü’nde askerlerin barış isteyen köylüleri hunharca tarayarak Medeni Yıldırım isimli Kürt gencini katletmeleri, niyetleri daha net ortaya koymaktadır,” denildi.

'VAHŞİ KATLİAM VE SALDIRILARA SESSİZ KALINMAMALI'

Açıklamada, “Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa Hamlesi’nin ilk şehidi olan Medeni Yıldırım’ı saygıyla anıyor, anısını Kürt halkının kurtuluş ve özgürlük mücadelesini başarıya taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz. Değerli Yıldırım ailesine başsağlığı diliyor, aynı olayda yaralanan tüm yurtseverlerimize acil şifalar temenni ediyoruz,” denilerek, Kürt halkının “vahşi katliam ve saldırılara karşı” sessiz kalınmaması ve demokratik tepkinin ortaya konması çağrısında bulundu.