KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, İmralı’ya bağımsız bir doktor heyetinin gitmesiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Birçok sağlık örgütü ve sivil toplum kuruluşunun İmralı’ya tarafsız bir sağlık heyetinin gitmesi için başvuruda bulunduğunu hatırlatan KCK, Hükümet’in hala bu taleplere bir yanıt vermediğini söylediği açıklamasında, “AKP Hükümeti’nin İmralı’ya bağımsız bir doktor heyeti göndermemesi sürece ciddiyetsiz bir yaklaşımdır” dedi.

'ERDOĞAN'IN KENDİSİ SÜRECİ SABOTE EDECEK TUTUM SERGİLİYOR'

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “bazıları bu sürece karşı” sözüne atıfta bulunarak; “Ama kendisi bu süreci sabote edecek tutumlar gösteriyor. Bu tutum içinde olan AKP, süreç karşıtlarına bir şey söyleyemez. Söylese de inandırıcı olmaz” dedi.

'ÖCALAN, SÜREÇ SAĞLIKLI İŞLESİN DİYE HEYET İSTİYOR'

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın ANF'de yer verilen konuyla ilgili açıklamasında, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın bağımsız bir sağlık heyeti istemesinin nedeninin 'sürecin sağlıklı işlemesi için' talep edildiği belirtilerek, "Bu açıdan süreci iyi yürütmek ve sağlığı nedeniyle sürecin sekteye uğramasının önüne geçmek için hassas yaklaşmaktadır. Sürece bu kadar sorumlu ve hassas yaklaşan bu Önderliğin sağlığına AKP hükümetinin duyarsız ve sorumsuz yaklaşması, sürece bakışını ortaya koymaktadır," denildi.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Öcalan'ın 'başmüzakereci' olduğunu hatırlatan KCK, AKP hükümetine "Samimiysen İmralı'ya sağlık heyeti gönder" çağrısında bulunarak, kamuoyu ve Kürt halkını da İmralı’ya bağımsız bir heyetin gitmesi için demokratik eylemliklerini artırmaya çağırdı.