KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın aldığı ‘eylemsizlik’ kararı 12. gününe girerken, KCK’den operasyonlarla ilgili bir açıklama geldi. KCK açıklamasında, eylemsizlik kararına rağmen operasyonların durmadığı belirtilerek, “Bu saldırıları durdurmayı sağlamak, bizlere eylemsizlik çağrısı yapanların ahlaki ve siyasi sorumluluğudur” denildi.

İMC'de yer alan habere göre, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, alınan ‘eylemsizlik’ kararının 12. gününde yaptığı açıklama ile ‘eylemsizlik’ çağrısında bulunanlara çağrıda bulundu. 

KCK açıklamasında, ‘eylemsizlik’ kararının ardından yapılan operasyonlarda 10’dan fazla militanın yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, “Bu saldırılar karşısında sessiz kalınması, bu saldırıları daha fazla cesaretlendirmekten başka bir sonuç vermemektedir,” denildi.

KCK, Kürt sorununu demokratik yollardan çözmek isteyenlerin, AKP hükümetine karşı tutum takınmaları gerektiğini de belirttiği açıklamasında, “En azından seçim güvenliği açısından Türk devletinin bu saldırılarını durdurmasını sağlamak, bizlere eylemsizlik yapma çağrısında bulunanların ahlaki ve siyasi sorumluluğu olmaktadır,” ifadelerini kullandı.