28 Haziran günü Lice’de karakol inşaatını protesto eden halka askerlerin ateş açması sonucunda bir kişinin yaşamını yitirmesine yönelik olarak hükümet ve Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamalara KCK'den sert tepki geldi.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, hükümetin “esrar” suçlamasını reddederek,  “Dünyanın her yerinde olduğu gibi, Türkiye’de de eroin, esrar, vb. kirli işler doğrudan ya da dolaylı olarak devletin müsamaha göstermesi ve göz yumarak ortak olması ile yapılmaktadır” dedi.

'AMAÇ TEPKİLERİ SİNDİRMEK'

KCK’nin ANF'de yer alan konuya ilişkin açıklamasında, hükümet tarafından yapılan açıklamalar için, "kamuoyunu manipüle etme çabası" nitelendirmesi yapılırken, "Bu açıklamaların bir amacı da sürecin ruhuna ters düşen karakol ve barajların yapımına karşı gelişen tepkileri sindirmek ve meşruiyetini ortaya kaldırmaktır," denildi.

'SİYASİ AHLAKSIZLIK'

"Halkımız Lice’de yeni karakolların inşasına karşı haklı-demokratik-meşru tepkilerini geliştirmiştir. Buna karşılık AKP iktidarı ise, Medeni Yıldırım’ı katledip birçok yurtsever insanımızı yaralayarak sömürgeci zihniyette ne kadar ısrarlı olduğunu ortaya koymuştur," diye devam eden açıklamada, Hükümet yetkililerinin ve Diyarbakır Valisi’nin “PKK, bölgede yaptığımız esrar operasyonlarından maddi zarara uğradığı için bu olayları tahrik etmiştir” yönündeki açıklamaları yalanlanarak, "Baştan aşağı bir çarpıtma ve yalandan ibarettir," denildi.

'İSPATLA'

Açıklamaların inandırıcılıktan uzak olduğunu söyleyen KCK, "Siyasi ahlaksızlık" ifadesini kullanırken, "Biz AKP hükümetini ve Diyarbakır valisini bu iddialarını ispatlamaya çağırıyoruz," dedi.

Açıklamada, "PKK, sadece halkımızın emeği ve alınteriyle kendisini finanse etmektedir. Hiçbir zaman uyuşturucu işlerine karışmadığı gibi, günah, haram ve adaletsiz bir çıkar ve gelir peşinde olmamıştır," da denildi.

KCK, hükümet tarafından yapılan açıklamalara karşı, halkın ve kamuoyunun duyarlı olması, haklı ve meşru tepkisini geliştirmesi gerektiğini söyledi.