KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Cizre'de yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklama, günlerdir devam eden ölümlere dün eklenen, 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümü ardından geldi.

ANF'de yer alan habere göre, KCK'nin yazılı açıklamasında, "En son Cizre’de 12 yaşındaki Kürt çocuğu Nihat Kazanhan AKP devletinin polis kurşunlarıyla katledilmiştir. Cizre’de son iki aydır üst üste cinayetler işlenmektedir. Bu cinayetlerin AKP iktidarının, polis ve asker güçleriyle paralel Hüda-Par tarafından işlendiği tescilidir," denilirken, Cizre'de plakasız dolaşan zırhlı araçlara dikkat çekildi.

Nihat Kazanhan'ın ölümünün DTK Eş başkanlarının ziyareti ve hiçbir olay olmadığı esnada gerçekleştiğini belirten KCK, "ikiyüzlü bir politikayla yaklaşıldığı açıktır" dedi.  

Açıklamada, AKP'nin kürtleri "yanıltmaya" ve "sindirmeye" yönelik bir tutum içinde olduğu savunulurken, saldırılar karşısında halkın tepkisini ortaya koyması gerektiği belirtildi:

"Başta Cizre-Botan halkı olmak üzere, Kürdistan halkı sömürgeciliğin bu inkarcı ve katliamcı zihniyet ve uygulamalarına yabancı değildir. Sömürgeci savaşın en kirli ve en kuralsız biçimde topyekun uygulandığı 90’lı yıllarda bile direnmesini bilen Cizre-Botan halkı, AKP devleti ve paraleli Hüda-Par’a karşı elbette direnecek, serhıldanları daha da yükseltecektir. Halkımız, AKP devletine ve Hüda-Par’ın saldırılarına karşı öz savunmasını ve örgütlülüğünü geliştirerek cevap vermelidir. Kürdistan'da hiçbir saldırı karşılıksız kalmamalıdır. Halkımız her türlü saldırılara karşı öz savunma, meşru ve demokratik direnme hakkını geliştirerek karşılık vermelidir."