KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Batman'da bir kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıya sert tepki göstererek, "Bu saldırıların arkasında AKP ve yeşil Ergenekon’un varlığı görülmelidir" dedi.

Özgür Gündem'in haberine göre, saldırının tesadüf olmadığını söyleyen KCK, seçim dönemi ve sonrasında saldırıların daha da yaygınlaşabileceği uyarısında bulunarak, öz savunmanın geliştirilmesini istedi.

'AKP, BU KİRLİ YÖNTEMLERİ DENEME KARARI ALMIŞTIR'

KCK açıklamasında, "Rojava’da silahlı çetelerin Kürt halkına saldırması 1990’lı yıllarda Kürtlere karşı yürütülen kirli savaşın Suriye'de pratikleşmesidir. Cizre’de ve Batman’da yapılan saldırılar da Türk devletinin Özgürlük Mücadelesi karşısında zorlandığı dönemde gerçekleşmiştir. AKP hükümeti bu çevreleri bu saldırılara teşvik ederek Özgürlük Mücadelesi karşısında rahatlamak istemektedir. AKP, Özgürlük Mücadelesine karşı yürüttüğü savaşta şimdi bu kirli yöntemleri deneme kararı almıştır. Böylece Kürt Özgürlük Hareketi'ne karşı yeni bir kirli savaş ve psikolojik harekat dönemi başlatmak istedikleri anlaşılmaktadır" denildi.

'SALDIRILARIN ARKASINDA AKP VE YEŞİL ERGENEKON VAR'

Açıklamada, "Bu saldırılar, AKP hükümetinin çatışmasızlık sürecini Kürt sorununun çözümü için adımlar atmak için değil de Özgürlük Hareketi'ni zayıflatmak için değerlendirmek istediğini göstermektedir. Son zamanlarda kendilerini Huda-Par olarak örgütleyen Hizbullah’ın yayın organlarında Kürt Özgürlük Hareketi'nin ve BDP'nin hedeflenmesi, böyle bir saldırının psikolojik ortamının hazırlandığını gösteriyordu. 1990’lı yıllarda olduğu gibi devletin bu saldırılara göz yumup destekleyeceği de anlaşılınca bu saldırılar başlatılmıştır. 1990’lı yıllardaki kontra cinayet tecrübelerini bu yeni saldırı döneminde de kullanılacakları anlaşılmaktadır" diye belirtildi.

"Huda-Par denilen 1990’lı yıllarda devlet himayesinde Kürtleri katleden bu çevrelerin Rojava’daki çetelerle iç içe oldukları netleşmiştir" denilen açıklamada, "Bu saldırıların arkasında AKP ve yeşil Ergenekon’un varlığı görülmelidir" ifadesi kullanıldı.

'MÜCADELE ÇOK BOYUTLU SÜRMELİ'

KCK, cinayetleri protesto eden yaygın gösterilerin yapılması gerektiğini söyledi ve "AKP'nin bir çözüm politikasının olmadığı, bu süreci psikolojik savaş süreci haline getirme ve Özgürlük Mücadelesini zayıflatma olarak değerlendirdiği görülerek mücadele çok boyutlu sürdürülmelidir," dedi.