Hakkari Yüksekova'da Rojhat Özdel'in polisler tarafından öldürülmesinin ardından KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklama yaptı.

ANF'de yer alan KCK açıklamasında, Özdel ve ailesine başsağlığı dilenirken, bölgedeki polis şiddetine ve tutuklamalara dikkat çekildi, şu ifadeler kullanıldı:

Daha dün 32 yurtsever gözaltına alınmış, bunlardan birçoğu tutuklanarak zindana konulmuş, aynı gün Pirsus’da ise yaralı 4 YPG savaşçısı tutuklanmıştır. Bütün bunlar AKP devletinin Kürt düşmanlığı üzerinde geliştirdiği politikayı ve IŞİD faşistlerine yaptığı aktif desteği açıkça gözler önüne sermektedir. AKP’nin, Rojava devrimini nefesiz bırakarak IŞİD faşistleriyle birlikte, Kobanê’yi düşürme hesapları halkımızın görkemli direnişi karşısında boşa çıkmıştır. Kobanê yenilgisini hazmetmeyen AKP, tüm hışmıyla tam ırkçı ve intikam politikalarıyla sivil halka yönelmektedir. 6-8 Ekim serhildanlarından bu yana onlarca yurtsever polis kurşunlarıyla katledilmesine rağmen, hiçbir güvenlik mensubu - polis yargılanmış değildir. Cinayetlerin sahibi faili belli olan AKP devletidir.

AKP devleti, siyasi soykırım operasyonlarına ve her gün bir Kürt gencini, ya da direnen devrimcileri katletmekten derhal vazgeçmelidir. Aksi durumda halkımızın hem kendi hukukunu uygulaması, dolaysıyla karşı tutuklamalar yapması, hem de meşru direnme hakkını daha aktif, sürekli ve genel serhildanlarla kullanması bir zorunluluktur.      

‘HALKIMIZ ÖZ SAVUNMASINI GELİŞTİRMELİ’

Son olarak KCK, "özsavunma örgütlemesi" çağrısı yaparken, "Her gözaltı ve tutuklama kesinlikle yeni bir serhildan ve direnişle karşılanmalıdır," dedi.

Foto: Yüksekovahaber