KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, HDP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş’ın saldırıya uğramasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

ANF'de yer alan açıklamada; saldırı 'şiddetle' kınanırken,  KCK, ”HDP Meclis Üyesi sayın Ahmet Karataş, Ankara’da parti il binasında son derece bilinçli ve planlı bir bıçaklı saldırıya uğramıştır. Sayın Ahmet Karataş’a yapılan bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Sayın Karataş’a ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, biran önce sağlılığına kavuşmasını temenni ediyoruz” dedi.

KCK açıklamasında hükümet yetkililerinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dönemki açıklamalarına dikkat çekilerek şunlar söylendi:

AKP devleti baştan beri HDP’yi sürekli suçlayan, tehdit eden, Türkiye ve Kürdistan'da yaşanan tutuklama, öldürme vb. tüm gelişmelerden sorumlu tutan bir yaklaşım içinde olmuştur. Kürt halkının, tüm inançların, kültürlerin, emekçilerin ve ezilenlerin demokrasi ve özgürlük mücadelesini veren, bu anlamda AKP’ye karşı gerçek bir radikal muhalefet partisi olan HDP’nin marjinalleştirilmesi, daraltılması ve tasfiye edilmesi için ne lazımsa yapılmaktadır. AKP’nin Kürt sorununun çözümü ve Türkiye'nin demokratikleşmesi için büyük bir şans ve fırsat olan HDP’yi bu denli açık bir şekilde hedeflemesi, belli bir plan ve stratejiye dayanmaktadır. Tekçi – oligarşik zihniyet, HDP’nin halklarımız nezdindeki itibarını, yükselen mücadele ve iradesini kırmak ve tasfiye etmek istemektedir.

‘SALDIRININ ARKASINDA AKP DEVLETİ VAR’

Ahmet Karataş’ın bıçaklı saldırıya uğramasını, Erdoğan’ın “sabrımız aşılırsa olabilecekleri aklımdan bile geçirmek istemiyorum", yine Davutoğlu’nun “HDP yaşananlardan ders çıkarmamıştır" yönünde yaptığı açıklama ve tehditlerden 'kesinlikle' ayrı değerlendirilemeyeceğini savunan KCK, "Bu anlamda bu saldırının arkasında Erdoğan ve Davutoğlu bulunmaktadır. Bir ülkenin cumhurbaşkanı ve başbakanı bir partiyi bu kadar açıkça tehdit eder ve hedef gösterirse, AKP’nin polis ve sivil - faşist güçleri de bunu kendileri için bir emir ve talimat olarak algılayacaktır. Daha önce de benzer söylem ve beyanatlar üzerinden HDP’nin eşbaşkanları ve birçok yöneticisi saldırıya uğramış, partinin birçok il ve ilçe binaları yakılmış, yağmalanmış, tahrip edilmiştir. Tüm bu saldırıların arkasında AKP devletinin olduğu açıktır” dedi.

‘AKP’DEN HESAP SORULMALI’

HDP, Türkiye'de hangi koşullarda siyaset yaptığını bilmek durumundadır. Her türlü saldırılara karşı önlemlerini almak zorundadır” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bir faşist, partinin il binasına kadar girememelidir. Sayın Karataş’a yapılan saldırı açık mesajlar içermektedir. Sayın Karataş’ın boğazından bıçaklanması bir mesajdır. İŞİD faşistleri de sivil ve savunmasız insanları boğazından kesmiştir. AKP’nin bugüne kadar İŞİD’e verdiği destek belgelidir. İŞİD faşistlerinin Türkiye'de çeşitli legal dernek ve kurumlar adı altında örgütlendiği bir gerçektir.

Halklarımızı, tüm direnen devrimci güçleri bu alçakça saldırıya karşı mücadeleyi yükselterek AKP’den hesap sormaya çağırıyoruz.