KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmelerinin 41’inci yıldönümü vesilesiyle bir açıklama yaptı.

'MAYIS AYININ ÖNEMİ'

ANF'de yer alan ve “Bu gerçek halk kahramanlarını ve devrimin yürekli öncülerini şahadetlerinin 42. yıldönümünde saygı ve minnetle anıyor, onların demokrasi ve özgürlük mücadelesini mutlak anlamda zaferle taçlandıracağımıza dair sözümüzü bir kez daha yineliyoruz” denilen açıklamada, Mayıs ayının önemine dikkat çekilerek, "2 Mayıs Mehmet Karasungurlar, 6 Mayıs Denizler, 17 Mayıs Dörtler, 18 Mayıs İbrahimler ve Hakiler, 19 Mayıs Haliller ve daha nice yoldaşlar Mayıs ayında direnerek şehit düştüler. Bugün 6 Mayıs Deniz, İnan ve Yusufların şahsında tüm devrim şehitlerinin anısı Kürdistan devrimin de bir yaşam gerçekliğine dönüşmüştür," denildi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

"ONLARIN MÜCADELESİ BİZE HER ZAMAN İLHAM OLMUŞTUR"

"Türkiye devriminde bir çığır açan ve Kürdistan devrimi için bir kıvılcım rolünü oynayan 71 devrimci hareketi öncülerinin; Denizlerin, Mahirlerin ve Kaypakkayaların mücadelesi ve kişiliği bizler için her zaman bir ilham kaynağı ve direniş gücü olmuştur. Önderliğimiz, bu büyük halk kahramanı ve devrim öncülerini Kürdistan deviminde yaşatarak anılarına cevap olmayı, devrimci bir ilke ve sorumluluk gereği olarak görmüştür."

DENİZ GEZMİŞ'İN 'TÜRK VE KÜRT HALKLARININ KARDEŞLİĞİ' SÖZLERİ

"İdam sehpasında Deniz Gezmiş’in ‘Türk ve Kürt halklarının kardeşliği ve özgürlüğü için haykırıyorum’ demesi, yine Mahir Çayanlar’ın 'Türkiye devriminin en temel sorunu Kürt sorunudur, Bu sorun çözülmeden Türkiye devrimi gelişme kaydedemez’ tespitinde bulunması, son derece anlamlı ve önemlidir. Bu anlamda, Denizlerin ve Mahirlerin anılarına layıkıyla karşılık vermek, PKK hareketi olarak bizim her zaman temel bir görev ve sorumluluğumuz olmuştur.”

ÖCALAN'IN "DENİZLERİN, MAHİRLERİN, KAYPAKKAYALARIN ARDILLARI" TANIMLAMASI

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kendisini 71 direnişinin ve devrimci ruhunun öncüleri olan Denizlerin, Mahirlerin ve Kaypakkayaların ardılları olarak tanımladığı da hatırlatılan KCK Yürütme Konseyi açıklamasında, “Türkiye devrim tarihinin en çok sahip çıkılması gereken süreçi, 70’li yılların devrimci direniş süreci olmaktadır. 71 devrimci ruhu doğru anlaşılıp çözümlenmeden Deniz, Mahir ve İbrahim yoldaşların anılarını zaferle tamamlamak mümkün olmayacaktır. Bugün, Türkiye ve Kürdistan halklarının ve devrimcilerinin tam da 71 devrimci ruhuyla büyük buluşma gündür. Tüm mücadele imkanlarını karşılıklı birbirine sunarak demokrasi, sosyalizm ve özgürlük mücadelesini yükseltmek hem tarihsel hem de anın en devrimci görev ve sorumluluğu olmaktadır” denildi.

“Bu toprakların ve halklarımızın 90 yıldır özlemini çektiği barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük ancak bu temelde gerçekleşecektir” diye devam eden KCK açıklamasına şöyle devam edildi:

"HALKLARIN KARDEŞLİĞİ MÜCADELESİ GERİ DÖNÜLMEZ BİR NOKTAYA GELMİŞTİR"

“Hareketimizin, halkların kardeşliğini ve mücadele ortaklığını ilke edinen 35 yıllık mücadelesi artık geri dönülmez ve yenilmez bir noktaya gelmiştir. Bu temelde Önderliğimizin başlattığı ‘demokratik çözüm ve özgür yaşamı inşa’ hamlesi, aynı zamanda Denizlerin, Hüseyinlerin, Yusufların, Mahirlerin ve İbrahimlerin hayallerini gerçekleştirme yolunda atılmış çok önemli ve tarihsel bir adım olmaktadır.

Devrimin bu düzeye gelmesinde, en zor koşullarda ve tüm imkansızlıklara rağmen sarsılmaz devrim inancı, cesaret ve kararlılıklarıyla mücadelenin gerçek önderleri ve birer mihenk taşları olan Mahirler, Sinanlar, İbrahimler, Hakiler, Kemaller ve Mehmet Karasungurlar gibi, Deniz, Yusuf ve Hüseyinlerin tarihsel kişilikleri önemli ve belirleyicidir. Son nefeslerine kadar sosyalizm, demokrasi, özgürlük, Kürt ve Türk halkalarının kardeşliği diye haykıran Deniz, Yusuf ve Hüseyin yoldaşı mücadelemiz de yaşatarak anılarına sahip çıkmak tüm sosyalist, devrimci , demokrat ve yurtseverlerin temel görevi olmaktadır.

Bu temelde bu üç yiğit devrimci Önderi; Deniz, Yusuf ve Hüseyin İnan yoldaşın şahsında tüm devrim şehitlerini bir kez daha saygıyla anıyor ve halklarımızın eşit ve özgür birliğini gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz.”