KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Silopi'de yaşanan ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği olaylarla ve Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

PKK kamplarına yönelik hava saldırılarına dikkat çekilen açıklamada, "Seçim sonuçlarını sindiremeyen Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti Kürt halkına yönelik bir savaş kararı almış ve bunu yürürlüğe koymuştur," denildi ve saldırıların artarak devam ettiği belirtildi.

Zergele'deki sivil katliamının anımsatıldığı açıklamada, "Silopi'de de halka yönelik açık saldırı gerçekleştirmiştir. Silopi'deki saldırıda 3 Kürt katledilmiş, onlarca Kürt yaralanmış, Kürtlerin evleri yakılmıştır. Halk üzerinde tam bir zulüm ve şiddet uygulanmaktadır. Bununla birlikte kesintisiz bir biçimde süren gözaltı ve tutuklamalar devletin Kürt halkına karşı yürüttüğü savaşı yeni bir aşamaya taşıdığının ve sürdüreceğinin göstergesidir," denildi.

Saldırıları, 'inkar ve imha politikasında ısrar' olarak niteleyen KCK, 'direniş' çağrısı yaparak, "Kürt halkı bulunduğu her alanda bu saldırılara karşı topyekun bir direniş göstermeli, Silopi ve Amed halkının yalnız olmadığını Türk devletine ve AKP hükümetine göstermelidir," dedi.