KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Diyarbakır’da dün yaşanan olaylar başta olmak üzere son dönemdeki saldırıların halkı sindirmeye yönelik olduğunu ve JİTEM’in yeniden devreye sokulduğunu açıkladı. 

Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan açıklama özetle şöyle:

Halkların büyük seçim başarısından sonra bu zaferin en büyük olduğu Amed’de yaşananlar, seçim zaferinin yarattığı siyasi sonuçların ortadan kaldırılmak istendiğini göstermektedir. Hüda-Par’a yakın olduğu söylenen bir dernek yöneticisine yönelik saldırı da Kürt halkına yönelik sindirme saldırılarını gerekçelendirmek için yapılmış bir provokasyondur. Bu saldırıyı kim yapmış olursa olsun yapanlar kesinlikle Kürt halkının seçim zaferinin etkisini ortadan kaldırmak isteyenler ve Kürt halkına yönelik saldırı ve sindirme konseptini planlayanlardır.
Kürt halkının siyasi gücü ve etkisinin arttığı bir dönemde bu saldırının yapılması, kimler tarafından yaptırıldığını ortaya koymaktadır. Amed mitinginde yapılmak istenen katliamın bir benzeri de 9 Haziran’da yapılmak istenmiştir.

JİTEM VURGUSU

“Geçmişte Kürt halkının Hizbulkontra dediği JİTEM kontrolündeki saldırıların bir benzeri yine yaşanmaktadır. Seçim öncesinde her fırsatta yurtseverlere saldıranlar bu saldırılarını seçimden sonra da sürdürmüşlerdir. Eğer bugün kendilerine ‘Hizbullah’ diyen kontra güçler halka saldırma cesareti gösteriyorsa arkasında kesinlikle derin güçler vardır. Hatta bu saldırılar kendine Hizbullah maskesi takan derin güçlerin saldırıları olarak görülmelidir. Zaten 9 Haziran’da işlenen cinayetler ve yapılan saldırılar da polislerin gözü önünde gerçekleştirilmiştir. 1990’lı yıllardaki saldırılar ve cinayetler nasıl yapılmışsa 9 Haziran’daki saldırı da aynı biçimde polislerin gözü önünde gerçekleşmiştir.

DEMOKRASİ MÜCADELESİ GELİŞTİRİLMELİ

Bu açıdan tüm kamuoyu ve demokrasi güçleri Kürt halkına ve demokrasi güçlerine yönelik bu planlı saldırılar karşısında duyarlı olmalı, bu saldırıları püskürtmek için demokratik ittifak ve demokrasi mücadelesini geliştirmelidir.