KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, polisin Yüksekova’daki saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada “Bu saldırılar gerillanın çatışmasızlık konumunda bulunduğu zamanda gerçekleşmiştir. Zaten Türk devleti başından beri çatışmasızlığı çiğneyen bir tutum içindedir. Yeni karakolların yapılması, eskilerin tahkim edilmesi, kültürel soykırım ve askeri amaçlı barajların, yolların ve havaalanlarının yapılması çatışmasızlığı ortadan kaldırma eylemleridir. Ancak savaş amacı olanlar bu tür çalışmaların içinde olurlar. Bu durum gerillaya karakol, baraj, yol ve havayolları yapımına eylem yapma hakkını vermektedir” dedi.

Devletin bu saldırılarla çatışmasızlık ortamını ortadan kaldırdığını görmek gerektiğini savunan KCK, “Türk devleti bu cinayetlerle çatışma zeminini canlı tutmaktadır” dedi.

Kürt halkının bu cinayetlere sessiz kalmaması gerektiğini, bu cinayetlerin normalleşmesine izin verilmemesi gerektiğini belirten KCK, “Yoksa bu cinayetler devam eder”, “Bu nedenle halkımız her yerde sokaklara çıkarak Gever’deki cinayetleri protesto etmeye devam etmelidir” dedi.

KCK açıklaması şöyle devam etti:

”Polis cinayetlerinin hiçbiri yargılanmıyor; katilleri cezalandırılmıyor. Bundan cesaret alan polisler rahatlıkla insanların üzerine kurşun yağdırmakta. AKP hükümetinin uygulamalarının 1990’lı yıllardaki tek farkı, o yıllarda on on öldürülürken, şimdi iki iki, üç üç öldürerek Kürt halkını sindirme politikası izlemesidir. Türk basını da, siyasileri de bu cinayetler üzerinde durmayınca kısa sürede yeni cinayet haberleri gelmektedir. Türk basınının bu cinayetler karşısındaki sessizliği 1990’lı yıllardaki suç ortaklığının sürdüğünü göstermektedir. Basın, devletin özel savaş merkezinin verdiği talimatlara uyarak özellikle Kürdistan'daki cinayetleri görmezlikten gelmektedir.”

“Gever’de bir provokasyon varsa bu provokasyonu yapan halka kuşun sıkanlardır” denilen açıklamada, Kürtleri baskı ve şiddetle susturmak isteyenlerin bu saldırıları yaptığı savunuldu.

“Hükümet bilmeli ki bu saldırılar ve cinayetler çatışmasızlık ortamını ortadan kaldırmakta ve misilleme hakkını doğurmaktadır” diyen KCK hükümetin kısa sürede anlamlı ve derin müzakere için demokratik iradesini ortaya koymasını talep etti. (ANF)