BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın İmralı Adası'na gitmesinin engellenmesiyle birlikte, BDP heyetine Hükümet müdahalesine dönük tartışmalara KCK’den yanıt geldi.

ANF'de yer alan haberde; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “İmralı’ya kimin gideceğine biz karar veririz”, “BDP verdiği mesajlarla Adalet Bakanlığı'yla arasını açmamaya çalışsın, yoksa ipler kopar” şeklindeki açıklamalarına cevap veren KCK, müdahalenin süreci sabote anlamına geldiğini belirtti.

“AKP süreci bitirdim demiyor, ama süreci bitirdiğini ortaya koyan her şeyi yapmış bulunmaktadır” diyen KCK, Hükümet’in seçimlere kadar oyalama, iktidarını sürdürme stratejisini izlediğini ve bu yaklaşımın “kesinlikle bir savaşa hazırlanmayı ifade ettiğini” kaydetti.

'HEYETİN ENGELLENMESİ SÜRECİ BİTİRMEK DEMEK'

Abdullah Öcalan'ın “Sürecin ilerlemesi için başka siyasi partiler, aydınlar, sivil toplum örgütleri, Kürt siyasi partileri ve şahsiyetleriyle görüşmem gerekir” dediğini hatırlatan KCK, "milletvekili olan BDP heyet üyelerinin engellenmesi süreci bitirmekten başka anlama gelmemektedir" diye belirtti.

'AKP SÜRECİ BİTİRDİM DEMİYOR, AMA…'

KCK devamla da "AKP süreci bitirdim demiyor, ama süreci bitirdiğini ortaya koyan her şeyi yapmış bulunmaktadır" dedi.

'AKP ÇÖZÜM ZİHNİYETİ OLMADIĞINI ORTAYA KOYDU'

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Başbakan, eski devlet yetkilileri gibi 'Kürtler akıllı uslu olsunlar, yoksa karışmayız ha!' diye tehdit üslubu kullanırken, Adalet Bakanı da mazlum ve hakları gasp edilmiş Kürt halkının temsilcilerine 'İstikrarı bozmayın' demektedir. İstikrardan, barıştan ve huzurdan anladıklarının, Kürtlerin boyun eğmesi ve sessiz kalması olduğu bir daha görülmüştür."

AKP saygısız, hakaret edici tarzı ve tehditkar üslubuyla bir çözüm zihniyeti olmadığını bir daha ortaya koymuştur. Süreci tıkatan ve bitiren zihniyetin bu olduğunun da her vicdanlı ve hakkaniyet sahibi insan tarafından görülmesi gerekir.

'ŞİDDETLİ BİR SAVAŞA HAZIRLANILIYOR'

Bir daha görülmüştür ki, AKP seçim öncesine kadar oyalama yapmakta, seçim yaklaştığında da milliyetçi söylemlerle MHP ve CHP tabanından oy alarak iktidarını sürdürme stratejisi izlemektedir. AKP yıllardır sürdürdüğü politikayı bugün de yürütmektedir. Ancak oyalama politikasını artık sürdüremeyeceğinden şiddetli bir savaşa hazırlandığı anlaşılmaktadır.

'MÜCADELE YÜKSELTİLMELİ' ÇAĞRISI

KCK ayrıca, “AKP'nin söylem ve tutumları tahammül edilmeyecek noktaya gelmiştir. Çözüm zihniyeti ve niyeti olmayan böyle bir siyasi anlayışa artık demokratik kamuoyunun dur demesi ve çözüm için demokrasi güçlerinin mücadeleyi yükseltmesi gerekir” çağrısında bulundu.

'İPLER KOPAR'

Başbakan Erdoğan, “BDP verdiği mesajlarla Adalet Bakanlığımız ile arasını açmamaya dikkat etsin. Eğer verdiği mesajlar, bu dozda gidecek olursa, bu sefer Adalet Bakanlığı ile arasını açar, böyle bir görüşmenin ipleri kopar. Bunu bir defa çok açık, net söylemek zorundayım çünkü böyle sınırı aşan ve tahrik kokan mesajlara hükümet olarak biz de ‘evet’ diyemeyiz.” demişti.