KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, hasta tutsaklara ilişkin yaptığı açıklamada, AKP’nin hasta tutukluların durumunu Kürt sorununun çözümünde pazarlık konusu yapmak istediğini söyledi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, hasta tutukluların yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yaptı.

Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan KCK açıklamasında özetle şunlar ifade edildi:

“Hasta tutsaklar, yaşam için zorunlu ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz durumdayken, tedavi edilmemekte, ailelerine ve kendilerine işkence çektirilmektedir.

Türkiye’nin iç mevzuatlarına göre dahi ölümcül düzeyde hasta tutsakların tahliye edilmesi gerekirken, AKP devleti bunu gerçekleştirmemekte, aksine vicdani ve politik ahlaktan uzak bir yaklaşımla hasta tutsakları Kürt sorununun çözümünde pazarlık konusu yapmak istemektedir.

“Bu tutum her şeyden önce insani ve ahlaki değildir. AKP’yi, bu kirli ve ahlaki ölçülerden uzak politikalarından dolayı uyarıyoruz. Mevcut yönelimlerinden derhal vazgeçmeye, insan yaşamına saygı göstererek uluslararası ve Türkiye’nin iç hukukuna uygun hareket etmeye çağırıyoruz.

“AKP iktidarı adli tıp ile ortak hareket etmektedir. Adli Tıp’ın, Mehmet Canpolat yoldaşla ilgili cezaevinde kalabilir yönünde rapor vermesi, ne kadar politik hareket ettiğini ve AKP iktidarı ile nasıl birlikte olduğunu açıkça gözler önüne sermektedir.

“Adli Tıp’ın bilim onuruna ters düşen bu politik kararı zindanlardaki hasta insanların birer birer yaşamlarını yitirmelerine neden olmaktadır. Zindanlardaki bu ölümler resmen birer cinayettir. Bu cinayetleri AKP iktidarı Adli Tıp’la birlikte gerçekleştirmiştir.

“Yaşamlarını yitirme pahasına da olsa, devrimci duruştan taviz vermeyen ve direnerek şehit düşen Mehmet Canpolat yoldaşın şahsında tüm zindan direniş şehitlerinin anıları önünde saygıyla eğiliyor, halklarımızı ve duyarlı tüm kesimleri AKP üzerinde baskı kurarak mücadeleyi yükseltemeye çağırıyoruz.”