İçişleri Bakanlığı, PKK-KCK ve 'FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine kanun hükmünde kararname gereği 28 kişiyi görevlendirdi.

Kayyum olarak atananlar dün sabah saatlerinde görevlerine başladı.

DİHA'nın haerine göre, kayyum atanan 28 belediyeden biri olan Ağrı’nın Diyadin Belediyesi'ne atanan kayyumın ilk icraatı "çok dilli belediyeciliğe" dönük müdahale oldu.

İlk kez DBP'li belediyelerle birlikte hayata geçirilen "çok dilli belediyecilik" kapsamında belediye hizmetlerinin Türkçenin dışında farklı dillerde sunulması sağlandığı gibi tabelalar da bu şekilde değiştirilmişti. Ancak dün kayyum olarak atanan Kaymakam Mekan Çeviren, belediye hizmet binasının girişinde yer alan iki dilli tabeladan Kürtçe olanı kaldırttı.


Ayrıca, Diyadin İlçe Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Kaymakam Mekan Çeviren 3 katlı belediyenin girişine Atatürk posteri ve pencerelerine de Türkiye bayrakları astırdı.

Gece ışıkları yakılan belediyenin önünde duran bir kişinin de bayrak sallarken çekilen fotoğrafı ’Diyadin Belediyesi’ yazısı ile sosyal paylaşım sitesinde paylaştı.

Diyadin’in DBP’li Belediye Başkanı Hazal Aras, bir süre önce gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Kayyum'un tweeti şöyle:



Kayyum'un paylaştığı fotoğraf: