Silvan Belediyesi kayyumu, ilçedeki tüm taziye evlerinin anahtarlarını belediyede topladı. Taziye kurmak isteyen ailelere muhtarların kefil olması halinde taziye yeri verilirken, HPG’lilerin ailelerine "yasak" olduğu gerekçesiyle taziye evi verilmiyor. 

Silvan Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Adem Çelik, belediyeye ait olsun olmasın tüm taziye evlerinin anahtarlarını belediyede topladı. İlçede taziyesini kurmak isteyen HPG’lilerin ailelerine ise kayyum tarafından taziye evi verilmiyor.

27 Haziran'da Bingöl’ün Karlıova kırsalına yapılan hava saldırısında yaşamını yitiren Ozan Tatlı’nın ailesi yaklaşık 6 ay sonra aldıkları cenazelerini Yeniköy Asri Mezarlığı’nda toprağa verdikten sonra Silvan'da taziyelerini kurmak için taziye evi talebinde bulundu. İlçedeki tüm taziye evlerinin anahtarlarının kayyum tarafından toplandığını öğrenen aile, belediyeden talepte bulundu. Ancak "yasak" olduğu gerekçesiyle aileye taziye evi için yer verilmedi. 

Taziyelerini evlerinde kabul eden aile duruma tepkili. Tatlı’nın abisi Fırat Tatlı, kardeşinin cenazesini almak için yaşadıkları zorluklardan sonra şimdi de yasını tutmalarına izin verilmediğini belirterek, “Kardeşim yaşamını yitirdikten sonra yaklaşık 6 ay Malatya Adli Tıp Kurumu’nda tutuldu. Aylarca verdiğimiz mücadele sonunda cenazesini alabildik. Cenazemizi dinimizin gereklerine göre toprağa verdiğimiz için tam sevinecektik ki bu defa taziyesini kurmamıza izin vermediler. İlçedeki tüm taziye yerlerinin anahtarları kayyum tarafından toplanmış. Başvuru yaptık ancak yasak olduğu gerekçesiyle anahtar vermediler. Mahallede bulunan kahvede taziyeleri kabul etmek istedik kahve sahiplerini ceza kesmekle tehdit ettiler. Biz de kimseyi zor durumda bırakmamak için kendi evimizde taziyeleri kabul etme kararı aldık” diye konuştu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı