Gürpınar Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Osman Doğramacı’nın talimatıyla kapatılan çocuk kreşinin yerine Kuran Kursu açıldığı ortaya çıktı.

Van’ın DBP’li Gürpınar Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Kaymakam Osman Doğramacı, atandığı ilk haftada Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan ve Kürtçe eğitim veren “Xeyri Şinik Kreşi'ni" kapattırarak İlçe Müftülüğü ’ne tahsis ettiği ortaya çıktı.

Bir hafta önce müftülüğe tahsis edilen bina ardından Kuran kursuna çevrildi. Kürtçe’den eserin kalmadığı kreşin duvarlarında Arap alfabesi harfleri ve tesettürlü çocukların figürleri çizilmiş durumda. Kursta bulunan dersliklerin ise çocukların cinsiyetine göre ayrıştırtıldığı belirtildi.

Kürtçe eğitim veren kreş girişinde bulunan Kürtçe tabela ve içinde çocukların anadil gelişimi için Kürtçe yazılan her şeyin bir bir kaldırıldığı görüldü. Kreşte, çocukların fiziki gelişimi için belediye tarafından alınan malzemelerin büyük bir çoğunluğunun ise kaldırıldığı görüldü.

Kreşin hemen girişinde daha önce hayvan, meyve, sebze ve farklı çizgi film karakterlerine ait resimlerin bulunduğu duvarlarda şimdi de tesettürlü çocukların figürleri bulunuyor. Yaşları 4 ile 6 arası değişen 14 çocuğa bir haftadır müftülük tarafından görevlendirilen 2 kadın tarafından Arapça ve Kuran derslerinin verildiği öğrenildi.

Kuran dersliklilerinin bulunduğu odaların duvarlarında ise daha önceden bulunan çiçek figürlerinin üzerine ise Arap alfabesi harfleri yazılmış durumda. Hafta içi her gün saat 09:00 sıralarında başlayan Kuran ve Arapça derslerinin de saat 13:00’a kadar devam ettiği belirtildi.

Öte yandan kursa gelen öğrenciler için belediye tarafından özel bir servisin de tesisi edildiği aktarıldı. Kursta bulunan büyük salonun duvarına renkli fon kâğıtlarıyla çizilen 2 tesettürlü çocuğun figürleri de dikkat çekiyor.

Kursa olan talebin az olduğu belirtilirken, verilen Kuran ve Arapça dersleri için 3 katlı binada sadece 2 oda kullanılıyor. Binanın giriş katında derslik olarak kullanılan odaların da çocukların cinsiyetine göre ayrıştırıldığı öne sürüldü. Bir derslikte kız çocuklarının, diğer derslikte ise erkek çocukların ders aldığı belirtildi. (Kaynak: Dihaber)