Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Van TV'nin el konulan binası Edremit Belediyesine atanan kayyum tarafından kültür merkezine çevrildi. El konulan binanın açılışını ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya yaptı. KHK ile binaya el konulduğuna aldırış etmeyen Bakan Kaya, hak, hukuk, adaletten söz etti.

'BİZİ ÖLDÜRMEYE GELEN ASLINDA BİZDE HAYAT BULDU'

Millet olarak tarihin her döneminde sosyal yardımlaşmanın, cömertliğin, şefkat ve merhametin kaynağı olduklarını iddia eden Kaya, "Bizi öldürmeye gelen aslında bizde hayat buldu. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesi ile sadece ülkemizde değil, bölgemizde yaşayan her kardeşimize umut olduk, bundan sonra da umut olmaya devam edeceğiz. Kültürel kimliğini, aile değerlerini, yardımlaşma duygusunu kaybeden her toplum yok olmaya mahkumdur. Bu nedenle bugün burada açılışını yapacağımız her kuruluş, milletimizin geleceğinin de aslında bir anlamda güvencesi, teminatıdır" diye konuştu. 
 
Açılışta konuşan Edremit Belediyesi Kayyumu Atıf Çiçekli ise, "Her şeyi, bu ümmetin hak ettiği hizmet seviyesine gelmesi için yapıyoruz. Rabbim hesap günü sizleri bizden razı kılsın"  dedi.

TV'NİN TÜM MALZEMELERİ SATILMIŞTI

Van TV çalışanlarının da yardımı ile geçtiğimiz yıllarda dizayn edilen binanın içi komple yıkılarak kültür merkezine çevrilirken, Van TV KHK ile kapatıldıktan sonra 50’nin üzerinde basın çalışanı ise işsiz kalmıştı. Öte yandan TV'nin içerisinde bulunan tüm cihaz ve eşyalar da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satılmıştı.

KAYNAK: Mezopotamyaajansı.com