Kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi, katledilen eski belediye başkanı Edip Solmaz, sanatçı Ahmet Kaya ve DEP milletvekili Mehmet Sincar'ın adını taşıyan halkevlerinin tabelalarını değiştirdi. 
 
Batman Belediyesi'nin resmi internet sitesinde belediye meclisinin 2018 kararları bugün itibari ile "2018 Şubat Ayı Meclis Kararları" başlığı ile yayınlandı.

Batman Belediyesi'ne atanan kayyım, eski Batman Belediye Başkanı Edip Solmaz ve DEP Batman Milletvekili Mehmet Sincar ile Paris'te yaşamını yitiren sanatçı Ahmet Kaya'nın adını taşıyan 3 halkevinin ismini değiştirdi.

Daha önce faaliyetleri durdurulan halk evlerinin "bilgi evine" çevrileceği duyurulmuş, isimleri ise tepkiler nedeniyle değiştirilmemişti. 

Son çıkan kararda şöyle denildi: "İlimiz Merkez Beşevler Mahallesinde bulunan Edip Solmaz Halk Evinin ismi; BATMAN BELEDİYESİ BEŞEVLER MAHALLESİ BİLGİ EVİ 2- İlimiz Merkez Petrolkent Mahallesinde bulunan Mehmet Sincar Halk Evinin ismi; BATMAN BELEDİYESİ PETROLKENT MAHALLESİ BİLGİ EVİ 3-  İlimiz Merkez Huzur Mahallesinde bulunan Ahmet Kaya Halk Evinin ismi; BATMAN BELEDİYESİ HUZUR MAHALLESİ BİLGİ EVİ olarak değiştirilmiştir."