Kayseri Emek ve Demokrasi Platformu, rüşvet ve yolsuzlukları protesto etti. Eğitim-Sen Şubesi önünden başlayan protesto yürüyüşüne, Emek ve Demokrasi Platformu üyesi siyasi parti ve STK’lardan yaklaşık 500 kişi katıldı. ‘Yolsuzluğa, hırsızlığa, yalana ve talana geçit vermeyeceğiz’ pankartının açıldığı yürüyüşte, ‘Hırsız Vaaar’, ‘Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk’, ‘Hükümet istifa’, ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’ sloganları atıldı.

Kalabalık Kayseri Meydanı’na kadar yürüdü ve burada basın açıklaması yapıldı. Emek ve demokrasi Platformu adına konuşan Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal, “11 yıldır iktidarda bulunan AKP ve gizli ortağı Gülen cemaati arasındaki ittifak çatırdamaya başlamış, etrafa rüşvet, yolsuzluk, aşırma, yiyicilik yayılmıştır. Ağızlarını her açtıklarında Allah, din, Peygamber, iman sözcükleri dökülenlerin, nasıl da dünya malına tamah ettikleri, lüks düşkünü oldukları ortaya dökülmüştür.


Yıllardır en demokratik talepleri yok sayılmış, bütçeden pay isteyen kamu emekçilerinin, asgari ücretlilerinin eğitime ve okullara yeterli bütçe taleplerine, eğitim emekçilerinin parasız sağlık isteyenlerin talepleri kaynak yok diyerek reddedilmiştir.

2014 yılı bütçe görüşmeleri sırasında Sayıştay raporuyla tespit edilen usulsüz harcamaların AK Parti’nin çabalarıyla gündeme alınmadığı bir dönemde bir ucu siyasi iktidara kadar uzanan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun başlaması anlamlıdır. İktidarın olanaklarını kullanarak yolsuzluk yapan, kendi çıkarları için rüşvet çarkını kuran ve işletenler, yolsuzluklar üzerinden sağladıkları, kaynaklarla küfeleri doldurup her türlü kirli ilişkiye girenler ortaya çıkarılmalı. Başta siyasiler olmak üzere bu işte sorumluluğu olanlar hesap vermelidir” ifadelerini kullandı. 

Kalabalık basın açıklamasının ardından, Halkbank ATM’sinin önüne, ellerindeki ayakkabı kutularını fırlattı. Çok sayıda Çevik Kuvvet ve sivil polisin de güvenlik önlemleri aldığı protesto, Halkbank ATM’si önünde atılan sloganların ardından sona erdi.

Selma Kara-Yunus Uğur- Şahin Morkoç / Demokrat Haber Kayserri