Ankara Beypazarı'nda pazartesi akşamı ağırlıklı olarak tarım işçilerinin oturduğu Zafer Mahallesi'nde bazı işyeri ve araçlara zarar verilmiş, 9 kişi de yaralanmıştı.

Güneydoğu illerinden yıllar önce Beypazarı'na gelip yerleşen bir çok yurttaş olaylar nedeniyle araçlarıyla bugün ilçeden ayrıldı. Asayiş toplantısında konuşan Kaymakam Suat Seyitoğlu "Son zamanlardaki terör olayları dün itibariyle halkımız duygusal tepkisini ortaya koymuştur. Buna bizim diyecek bir şeyimiz yok. Ama Türkiye hukuk devletidir" dedi.

Dağlıca'da 16 askerin hayatını kaybetmesinin ardından gergin bir gece geçiren Ankara 'nın Beypazarı İlçesi'nde asayiş toplantısı düzenlendi.

Güneydoğu'lu yurttaşların yoğun olarak yaşadığı Zafer Mahallesi'nde meydana gelen ve sabah 05.00'e kadar süren olaylarda 2'si polis 9 kişi yaralandı. Olaylarda bazı araçlar ateşe verildi, ev ve işyerleri taşlandı, linç girişimi yaşandı. Güneydoğu illerinden yıllar önce Beypazarı'na gelip yerleşen bir çok yurttaş olayların ardından bugün araçlarıyla ilçeden ayrıldı. 

'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ'

Kaymakam Seyitoğlu, " 25 yıldır Güneydoğu'dan gelen insanlarımız Beypazarı'nda çalışıyorlar. Hatta Beypazarı'nın değişik mahallelerinde yaşıyorlar. Son zamanlardaki terör olayları dün itibariyle halkımız duygusal tepkisini ortaya koymuştur. Buna bizim diyecek bir şeyimiz yok. Ama Türkiye hukuk devletidir. Bu kardeşlik duygusunu yüce tutmamız gerekiyor" dedi.