İstanbul’un Maltepe ilçesindeki Gülsuyu Mahallesi’nde 'uyuşturucu' protestosu sırasında silahla vurularak öldürülen 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik’in olay anında üzerinde olan giysiler halen kayıp.

Cinayetle ilgili en önemli delil olan giysilerin 'kaybediliş' anının ise, bir videoyla kayıt altına alındığı ortaya çıktı. Youtube'ta yayınlanan videoda, sivil giyimli iki polisin, delillerin olduğu odaya girdikleri, yüzlerini üzerlerindeki montlarıyla kapattıkları ve Gedik'in ailesi ile yakınlarının tüm uyarılarına rağmen, delilleri bir poşete koydukları görülüyor.

İşte o görüntüler:

'KAÇANLARI ÇEVİK KUVET KORUDU'

Bianet'in haberine göre de, Gedik’i hastanede beklerken polisin yoğun bakıma girmesine karşı çıkan ve gözaltına alınan mühendis Barış Önal o an hastanede olanları, savcılık ifadesinde şöyle anlatmıştı:

“Gedik yaşamını kaybettikten beş dakika sonra Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeydim. Yoğun bakımın önünde bekleyen arkadaşlar gelip, içeri birilerinin girdiğini, delillerin karartılmak istenebileceğini söyledi. Yoğun bakımın önünde doktor önlüklü kişiler vardı, kim olduklarını sorunca kaçıp kendilerini bir odaya kapattılar. Biz bağırıp kim olduklarını ısrarla sorunca Çevik Kuvvet geldi. Kalabalığı dışarı çıkardı. Ben de yoğun bakımdan çıktım, hastanenin içindeydim. Buradan çıkmak istemediğimi söyledim. Zorla çıkarmaya çalıştılar sonra da kelepçeleyip gözaltına aldılar."

SALDIRGANLAR AĞCA İLE AYNI KAREDE

Yine 1 Ekim'de Vatan'da çıkan bir habere göre, Hasan Ferit Gedik’in ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyı yaptıkları iddia edilen kişiler ile ilgili polise ifade veren mahalle halkı, çetenin başının Ahmet-Yusuf Turhan kardeşlerin olduğunu öne sürmüştü. Gazetenin ulaştığı Yusuf Turhan'a ait fotoğraflarda ise Turhan'ın gazeteci Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca ile çekilen fotoğrafları dikkat çekiyor. (Demokrat Haber)

Habere gitmek için tıklayınız.