Roboski’de, TSK'ya ait savaş uçakları tarafından katledilen 34 kişinin aileleri 156'ncı haftasında da yakınlarının mezarı başında biraraya gelerek, adalet taleplerini yineledi.

"Adalet yükün temelidir, Unutursak kalbimiz kurusun" yazılı pankart açan Roboskili aileler adına Veli Encu konuştu. Encu, "Acı, gözyaşı ve kararmış hayatlarla beraber devam eden zulmünü, baskı ve tehditlerini, hukuksuz uygulamalarını, geciken adaletini de geride bırakmış olduğumuz bir başka Perşembe'de Roboski mezarlığında adalet nöbetimizi gerçekleştiriyoruz" diyerek, bu bir kez daha körelmiş vicdanlara ve sağır kulaklara sesleneceklerini söyledi.

Katliamda sorumlu olanların yargılanmasını istediklerini dile getiren Encu, "Bugün bir kez daha devletin yetkililerine 'Roboski için adalet için failler yargılansın' diyeceğiz. Roboski için adalet isteyen 'Roboski bir daha asla' deyip, mücadele edenleri değil Roboski'de 34 yakınımızı hunharca katleden katliamcı zihniyeti yargılamasını istiyoruz" dedi.

'ROBOSKİ ÇÖZÜLÜRSE BARIŞ OLUR'

Roboski Katliamı’nın yıldönümü vesilesiyle başta Kocaeli Üniversitesi ve çeşitli üniversitelerde stant açan öğrencilere yönelik polis saldırılarını da kınadıklarını söyleyen Encu, katliamı yapanların yerine katliamlara karşı çıkanların yargılandığını belirtti. Katliamın faillerini aklayan, koruyan bir hukuk ve yargı sistemin olduğunu söyleyen Encu, "Roboski katillerinden hesap sorulmadan arkasından dolanarak ya da üstünden geçen bir barış ve çözüm süreci samimi değildir. Bir yandan çözüm ve barış süreci için AKP hükümeti ile müzakere edilirken, diğer yandan AKP hükümeti sokaklarda çocukları katlediyor, hukuk ve yargı sistemini kullanarak yapmış olduğu katliamların faillerini aklıyor. 'Barış olursa Roboski çözülür' ifadesi yerine 'Roboski çözülürse barış olur' diyoruz" şeklinde konuştu.

Encu, herkesi katliamın yıldönümünde Roboski'ye davet etti.

Kaynak: ANF