Ankara'da Barış Mitingi'ne yapılan bombalı saldırının 2 canlı bomba tarafından yapıldığı ve bunlardan birinin erkek olduğu dün yapılan incelemeler sonucu tespit edilirken, diğer canlı bombanın ise kadın olduğu yönündeki bilgiler ağırlık kazanıyor. Kitle içerisinde patlayan canlı bombanın erkek olduğu, HDP kortejindeki canlı bombanın ise kadın olduğu iddia ediliyor.

Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) haberine göre; Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kardeşi, nişanlısı ve arkadaşı ile birlikte mitinge katılan Gülbin Tüfek, HDP kortejindeki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın kadın olduğu yönünde anlatımlarda bulundu.

Patlamanın gerçekleştiği HDP kortejinin önünde taşınan ana pankartın hemen arkasında yürüyen Tüfek'in, patlamada arkadaşı ve nişanlısı ağır yaralanırken, kendisinin ise kulak zarları patladı. Gülbin Tüfek, Nişanlısı Felemez Öner ve arkadaşı Seher Erdem'in İbni Sina Hastanesi'nde tedavileri sürüyor.

'KISA BOYLU SİYAH PARDESÜ GİYMİŞ BİR KADINDI'

HDP'nin kortejinde en önde Barış Anneleri'nin ve kadınların yer aldığını söyleyen Tüfek, dikkatini çeken siyah pardesülü ve başı kapalı olan bir kadının olduğunu söyledi. Kadının kısa boylu, buğday tenli, yuvarlak ve geniş yüzlü biri olduğunu belirten Tüfek, kadının en önde HDP'nin ana pankartını taşıdığını ve elinde Şırnak'ta polisler tarafından infaz edilen Hacı Birlik'in resminin bulunduğunu kaydetti.

'PANKARTI BANA VERDİ SONRA PATLAMA OLDU'

Söz konusu kadının canlı bomba olduğunu iddia eden Tüfek, sakin olmaya çalışan kadının ara ara tedirgin olduğuna dönük gözlemlerini aktardı. Patlamadan birkaç saniye önce canlı bomba olduğunu iddia ettiği kadının, ellerinin yorulduğunu söyleyerek pankartı kendisinin tutmasını talep ettiğini belirten Tüfek, patlamadan önce yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Pankartı tutmam ile birlikte bomba patladı. Zaten garın kameralarında da görülür kadın. Çünkü en başta duruyordu. Pankartı tutmuştu. Elinde de Hacı Birlik'in fotoğrafı vardı. Sakindi ama sürekli etrafına bakıyordu. Ara ara tedirginlik yaşıyordu. Hata kadınla birkaç defa göz göze geldik. Ama o an insan şüphelenemiyor işte. Ve yanında tanıyabileceği hiç kimse yoktu. Tek başınaydı. Kadını görsem tanırım. Zaten pankartı tutur turmaz kadının birkaç adım geriye gitmesiyle birlikte patlama gerçekleşti. Eğer kadın yanımda olsaydı şimdi yaşamıyor olacaktım. Ancak yanımdaki insanların hepsi yerde kanlar içindeydi. Benimde sırt çantam dolu olduğu için bana bir şey olmadı. Çantam paramparça olmuştu. Bomba yakında patladığı için kulak zarlarım patladı."

'HDP'NİN KORTEJİNDE KADINLAR HEDEF ALINDI'

Yaralandıktan sonra kendi imkanlarıyla ticari taksiye binip hastaneye gittiklerini söyleyen Tüfek, polislerin adeta yaralıların ölmeleri için çaba sarf ettiğini ifade etti. Tüfek, canlı bombanın özellikle HDP'nin kortejinde bulunan kadınları hedef aldığını iddia etti. (DİHA)