Ankara'daki Barış Mitingi'ne yönelik bombalı saldırıda yaşamını yitiren Dilan Sarıkya'nın cenazesi memleketi Adana'da binlerce kişi tarafından karşılandı.

Sarıkaya için Uğur Mumcu Meydanı’nda karşılama töreni yapılırken, tören alanına girişte HDP’li görevliler üst araması ile cenazeye gelenleri arayarak alana aldı. Üst araması yapmak isteyen görevlilere polis müdahale etmek isteyince arbede yaşandı.

Törene gelenler sık sık, "Katil devlet hesap verecek," sloganları attı.

EMEP Adana İl Başkanı Sevil Aracı, alanda yaptığı konuşmada barış mitinginde patlatılan bomba ile emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerine saldırıldığını belirterek, "Türkiye’nin her yerinden gelerek savaş politikalarına karşı çıkmak ve barış talebini haykırmak isteyenlere tahammül edilememiş, barışçıl eylemlere katılanlar hedeflenmiştir. Partimiz olarak barış mitingine yapılan saldırıyı lanetliyor, tüm halkımızı geleceğine sahip çıkmaya, bütün imkanlarıyla bu faşist saldırı ve provokasyonlara karşı mücadele etmeye çağırıyoruz," dedi.

BABA SARIKAYA: "YOLDAŞIM YOLDAŞLARIMIZA SELAM SÖYLE"

Dilan Sarıkaya’nın babası İzzet Sarıkaya ise, “Benim yoldaşımı ona öğrettiğim ilk sloganla göndermek istiyorum. Faşizme ölüm, halka hürriyet. Yoldaşım yoldaşlarımıza selam söyle," diye konuştu.

Eğitim-Sen temsilcisi ise, "Ben yoldaşlarımızı sağ götürdüm ama size cenazelerini getirdim, hepinizden özür diliyorum," dedi.

Konuşmaların ardından Adana’dan mitinge katılıp hayatını kaybeden 12 kişinin adı tek tek okunarak, "Yaşıyor, burada," diye haykırıldı.

Fotoğraf: @Frhtizmdirenisteyiz.net
Kaynak: direnisteyiz.net