Ankara Katliamı’nda yaralanan Cafer Altun, hastaneye ağabeyi tarafından ilk getirildiğinde ölü sanılarak morga konuldu. Daha sonra şans eseri yaşadığı anlaşılan ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Altun’un babası Mehmet Ali Altun, oğlunun doktorlar aracılığıyla ilk kez mesaj gönderdiğini ve sadece “Barış, barış, barış” dediğini söyledi.

Ankara Katliamı’ndan yaralı olarak kurtulan Cafer Altun adlı gencin, hastaneye ilk getirildiğinde ölü sanılarak morga konulduğu ve daha sonra doktorlar tarafından tesadüfen fark edildiği ortaya çıktı. Doktorlar tarafından bir bacağı dizinin üstünden kesilen Altun’un yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

“BAKMIŞLAR NABZI ATIYOR”        

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, İstanbul’dan 2 kardeşi ve arkadaşıyla ‘barış mitingi’ne katılmak için geldiği Ankara’da yaralanan Altun’un babası Mehmet Ali Altun, oğlunun ilk olarak hastane morguna konulduğunu, doktorlarla girdiği bir toplantıda öğrendiğini aktardı. Patlama sonrası Altun’un ağabeyi Abdulselam tarafından yaralı bir şekilde Numune Hastanesi’ne getirildiğini dile getiren baba Altun, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Çocuğumu bulduktan sonra odasına girdim. Elini tuttum, sadece gözlerini açıp üç damla yaş akıttı. Sonra doktorlar beni çağırdı, toplantıya girdik. ‘Çocuğumun bacağını neden diz altı değil de diz üstü kestiniz’ diye sordum. Hoca, ‘Bildiğiniz gibi değil, çocuğunuz bize böyle gelmedi, morgda bulduk’ dedi. Hastane yönetiminden bizim tanıdığımız bir doktor Cafer’i ararken, morga gitmiş. Sonra bulunca nabzına bakmış, nabzı vuruyor. Ayağını da göğsünün üstüne koymuşlar. Ondan sonra yukarı çıkartmışlar.”

DOKTORA TEŞEKKÜR  

Oğlunu bulan doktora minnet duygularını dile getiren baba Altun, “Anası ölmüş, cenazesine gitmemiş gençlere yardım etmek için. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yoğun bakımdan gönderdiği mesaj: ‘Barış, barış, barış’

Yoğun bakımdaki oğlunun doktorlar aracılığıyla kendisine bir mesaj gönderdiğini de belirten Altun şöyle ifade etti: “Ağzından sadece üç kelime çıkmış Cafer’in. Barış, barış, barış…” (İMC)