BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Colonel Fabien’de kurulan sahnede on binlerce kişiye konuştu. Kışanak, Fransa'nın başkenti Paris'te katledilen üç Kürt kadınına dikkat çekerek “Bugün konuşmak zor, bugün duygularımızı dile getirmek çok zor. Hepimizin yüreği kan ağlıyor” dedi.

“Bugün onlara layık olmak için buradayız” diyen Kışanak, “Şimdi biz onların adına buradan haykırıyoruz, biz Kürt halkı kadınları olarak bu komployu lanetliyoruz. Bunun aydınlatılmasını istiyoruz. Bu cinayet karanlıkta kalmayacak, bu cinayetin üstünü kimse örtemeyecek” şeklinde konuştu.

Kışanak, “Bu cinayeti yapanların yakasından düşmeyeceğiz, bu katliamı yapanları bulup ortaya çıkaracağız, bunlar Kürt halkına, Kürt kadınlarına, insanlığa hesap verecekler” diye belirtti.

Kışanak, “Hiçbir zulüm Kürt kadınlarını özgürlük mücadelesinden ayıramaz. Biz kadınlar bu özgürlük mücadelesinin en ön saflarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

"EĞER AKP 'BİZ İŞLEMEDİK' DİYORSA, HALKIN ACISINA ORTAK OLACAK"

“Eğer Türkiye hükümeti, AKP hükümeti bu cinayeti biz işlemedik diyorsa, önce çıkacak bu halkın acılarına ortak olacak. Bu halkın evlatlarının katledilmesinden üzüntü duyduğunu söyleyecek” diyen Kışanak, “Türkiye bunu söylemediği sürece zan altındadır, şüphelidir” dedi.

"FRANSA'YA AÇIK MESAJIMIZ VAR..."

“Fransa hükümetine çok açık mesajlarımız var” diyen Kışanak, sözlerini şöyle südürdü:

“Kürt halkına insanlık ve kadın mücadelesine saygınız varsa, bu katilleri bulun, adalete teslim edin. Bunu yapmadığınız sürece, eper bu cinayet karanlıkta kalır, katiller yakalanmazsa, siz de zan altında kalırsınız. Biz peşinen kimseyi suçlamıyoruz, herkesi katilleri ortaya çıkarmaya çağırıyoruz.”

"KATLİAMI YAPANLAR KÜRT KADINININ ÖZGÜRLÜĞÜNE KARŞIDIR"

Kışanak, “Bu katliamı yapanlar, Kürt halkını özgürlüğüne, kadınların özgürlüğüne karşıdır” diye eklerken şunları ifade etti:

“Bu katliam açığa çıkartılana kadar sokaklarda meydanlarda olmalıyız. Fransız halkına ve kamuoyuna da çağrı yapıyorum. Bu katillerin bulunması için her gün eylem yapın, hükümette talepte bulunun. Kürt halkı ile birlikte olun (…) Kadın yoldaşlarımıza söz veriyoruz, sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız.”