Ankara'daki katliamı Muğla ve Kütahya'da protesto etmek isteyenlere saldırılar gerçekleştirildi. Kütahya'da bir grup ırkçı, protestoculara saldırırken; Muğla'da ise polis eylemcilere gaz bombası ve plastik mermilerle saldırdı.

KÜTAHYA'DA "VATAN BÖLÜNMEZ" SLOGANLARIYLA SALDIRI

Evrensel'in haberine göre; Kütahya Sevi Yolu üzerinde Ankara’da yaşanan katliamı protesto eden gruba yaklaşık 50 kişilik grup “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarıyla saldırdı.

Polis saldırıya geç müdahale ederken Emek Gençliği üyesi Asya Çokadar saldırganlar tarafından darp edildi.

MUĞLA'DA POLİS SALDIRDI

Muğla'da Merkez'de bulunan Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan ve Ankara'da yaşanan katliamı protesto etmek isteyen yurttaşlara polis saldırdı.

Cumhuriyet'in haberine  göre, sınırsızlık Meydanı'ndan yürüyüşe geçmek isteyen kitleye, TOMA, gaz bombası ve plastik mermilerle saldıran polis, çok sayıda eylemciyi de gözaltına aldı. Gözaltına alınanlarına arasından 1 KP üyesi ve Eğitim-Sen Şube Başkanı'nın olduğu bildirilirken, polisin bölgede bulanan ve içinde çocukların olduğu lunaparka da gaz attığı öğrenildi.

Öte yandan polisin, saldırı sonrası 1 KP üyesini yaralı halde gözaltına alınmaya çalıştığı öğrenildi. Polisin gözaltına alamadığı KP üyesinin gözünden yaralandığı ve hastanede tedavi altında olduğu öğrenildi.