Cizre'de saldırıların yoğunlaştığı Yafes Mahallesi'nde bulundukları evde günlerce mahsur kalan ve tanklardan yapılan top atışının evine isabet etmesi sonucu Hediye Eren'in yaşamını yitirdi.

Hediye Erden'in parçalanan bedeninin bir kısmı, tahrip olan evden hala çıkartılamadı.

Ablukanın 19 gündür sürdüğü Cizre'de halka yönelik saldırılar devam ediyor.

Yafes Mahallesi'ndeki Evin Sokak'taki akrabasının evinde saldırılardan dolayı yer değiştiremedikleri için günlerce mahsur kalan 8 çocuk annesi 50 yaşındaki Hediye Erden'in bulunduğu eve içinde siviller olduğu bilinmesine rağmen top atışları ile yapılan saldırı da yaşamını yitirmesinin ardından ortaya çıkan ayrıntılar da saldırıların boyutunu gözler önüne seriyor.

Hediye'nin eşi Mehmet Erden, eşinin saldırıda parçalanan bedeninin bir kısmının tahrip olan evden hala çıkartılamadığını söyledi ve yaşanının "vahşet" olarak nitelendirerek yaşadıkları zulme isyan etti.

Yaşamını yitirmesinin ardından Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirilen Hediye'nin parçalanmış bedeni burada herhangi bir tıbbi tedbir alınmadan üzerindeki parçalanmış elbiselerle birlikte bir tabuta bırakıldı.

Mehmet Erden, eşine ve ailesine yapılanların vahşet olduğunu söyleyerek, ''Eşim 8 çocuk annesidir, katlettiler, vahşice katlettiler. Evimi tank ve toplarla yıktılar, çocuklarım sokakta kaldı. Eşimin vücudu paramparça, eşimin vücudunun bir parçası evde kaldı, çıkaramadık. Ne diyelim ki, yaşanan büyük bir katliamdır, bize uygulanan vahşettir'' dedi.

Erden'nin ölümünün ardından konuya ilişkin açıklama yapan Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Hediye ve akrabalarının mahsur kaldıkları evden çıkartılması için yetkililerle defalarca kez görüştüğünü ve yanıt alamadığını söylemişti. (JINHA)