ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD'in baş kesme videosunu yayımladığı Amerikalı yardım çalışanı Abdülrahman Kassig'in ölümünü doğruladı.
Olayı "saf kötülük" olarak tanımlayan Obama, Kassig'in yakınlarına başsağlığı diledi.

Beyaz Saray'ın doğruladığı videoda Kassig'in kesilmiş başının yanında maskeli bir militan görülüyor. Videode IŞİD'in 18 Suriyeli tutsağın başını kesmeleri de görülüyor.

26 yaşındaki Kassig Irak ve Suriye'nin geniş kesimlerini elinde tutan IŞİD'in öldürdüğü beşinci batılı rehine oldu. Kassig geçen yıl mülteciler için yardım malzemeleri götürdüğü sırada Suriye'de kaçırılmıştı.

Kassig'in insancıl ve yardımsever bir insan diye tanımlayan Obama, "Kassig bizden dünyanın haklı bir şekilde gaddarlıkla birlikte andığı bir terör örgütünün saf kötülüğüyle bizden alındı. Bugün birlikte yas tutarken Abdülrahman Kassig'in ruhundaki iyiliği ve sebatı hatırlıyoruz" dedi.

IŞİD daha Kassig'den önce İngiliz vatandaşları Alan Henning ve David Heines'le birlikte, ABD'li gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff'u öldürmüştü.
Bu cinayetler İngiliz vatandaşı olduğuna inanılan bir militan tarafından işlenmişti. Kassig'in öldürüldüğü videoda görülen maskeli militanlardan biri daha önceki görüntülerde yer alan militanla benzerlikler taşıyor.

IŞİD'in daha önce yayımladığı videoların aksine Kassig'in öldürüldüğü videoda çok sayıda militanın yüzü de görünüyor ve videonun Halep yakınlarındaki Dabik'te çekildiği söyleniyor.

Kassig geçmişte Irak'taki Amerikan birlikleri arasında yer almıştı. Daha sonra acil servis görevlisi eğitimi alan Kassig bir yardım örgütü kurup Suriye'deki mültecilere insani yardım faaliyetlerine başlamıştı.