Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) üyeleri dernek binalarının tahliye edilmesi üzerine kendilerini binaya zincirledi. Ardından dernek üyeleri “KASDER bizimdir bizim kalacak” diyerek derneğe girdi.

İMC'de yer alan habere göre dernek üyelerine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Türk Tabipler Birliği (TTB) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu, TTB Merkez Konsey üyesi Hüseyin Demirdizen, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz da destek verdi.

DURDURULDU

Eylemin ardından belediye tahliye kararını durdurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Büyükşehir Belediyesinin tahliye kararını durdurduğunu açıkladı.

“Kendisi bu konuda hassasiyetinin olduğunu, dolayısıyla buna gönlünün razı olmadığını söyledi. Beş dakika önce belediyenin ilgili birimi beni aramak suretiyle zabıtaya bu konuda bilgi verdiklerini, tahliye işlemini durdurduklarını ifade ettiler.”

‘TOPBAŞ RANDEVU VERMİYOR’

KASDER Yönetim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir, hiçbir gerekçe gösterilmeden binalarının boşaltılmak istendiğini belirtti.
Özdemir, “Bundan önce yapılan bu tebliğlerde genel olarak son gün Kadir Topbaş Belediye Başkanı tahliye kararını iptal etti. Bu defa da Kadir Topbaş’a ulaşmaya çalıştık. Topbaş bana randevu vermiyor. Bugün kendimizi zincirleyerek bu tahliye kararına karşı koymaya direnç göstermeye karar verdik. Ben de kendimi zincirledim” diye konuştu.

BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM YAPMIŞLARDI


KASDER dernek binalarının boşaltılmasına karşı dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde eylem yapmıştı. İBB önünde bir araya gelen KASDER üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan randevu istediklerini ancak geri dönüş olmadığını ve derneğe ilk önce iki polisin gelip tahliyeye hazır olup olmadığını kontrol ettiğini, daha sonra ise iki zabıtanın gelip faal olup olmadığını denetlemeye geldiğini söylediler.

Dernek üyeleri, 1 Temmuz’da Bakırköy Kaymakamlığı tarafından gönderilen yazıyla, 7 Temmuz saat 11.00’e kadar derneğin boşaltılmasının istendiğini belirterek, derneklerini boşaltmayacaklarını, dernek bahçesinde sabaha kadar oturma eylemi yapacaklarını açıklamışlardı.

KASDER’in Yeşilköy’deki üç katlı binasının 575 metrekarelik arazisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait. 1990’da bir hayırsever tarafından inşa edilen binanın arazi kirası belediyeye ödeniyor.