İstanbul'un Kartal ilçesine bağlı Hürriyet mahallesinde önceki gün 25 civarında Alevi ailenin evleri işaretlenmiş, olay mahallede büyük tedirginliğe neden olmuştu. Dün gece ise daha korkunç bir adım atıldı. Sabaha karşı 05.00 sularında mahalledeki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal Cemevi yakılmaya çalışıldı.

 

Kundaklama girişimine dair Hayat TV'ye bilgi veren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal Yönetim Kurulu üyesi Rahim Noz evlerinin işaretlenmesi ve cemevine yönelik tacizlerle olayın zaten "Geliyorum" dediğini vurguladı.

 

Bir komşularının sabaha karşı 5'i 10 geçe fark etmesiyle, yangının büyümeden söndürüldüğünü aktaran Noz, "Bu artık tehditleri geçti. Fiili bir durum. Madımak Katliamı gibi "Sizi yakarız" mesajı vermeye çalışıyorlar" dedi.

 

Yaşananların AKP'nin Alevilere yönelik tutumu ve Ortadoğu'daki politikalardan bağımsız olmadığını dile getiren Noz, "Bizi kendi alanlarına çekmek istiyorlar ama biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. İktidara gereken cevabı vereceğiz" dedi.

 

Noz, bu tehlikeli gelişmelere karşı bugün 19.00'da Kartal Meydanı'nda yapacakları basın açıklamasına tüm demokratik kamuoyunu çağırdıklarını dile getirerek "Özellikle Sünni dostlarımızın da bize sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.